Diorama,  Playmobil

Hoe maak ik een Playmobil Diorama – stap 6: Het Feeënbos

Het feeënbos vormt het hart van mijn diorama. De wereld van onze gevleugelde medemens moet in schril contrast staan met de onze. Dat betekent veel groen, veel kleur en veel glitter. Alles moet organisch lijken.

[su_quote cite=”Elrond”]I Aear c?n ven na mar.[/su_quote]

Grondstoffen 

Het grootste deel van mijn aankopen doe ik in 2 winkels. Bambino Brugge en Action Oostkamp bieden een ruim assortiment aan betaalbaar knutselgerief. Gezien ik hier veel voor de eerste keer probeer en er veel geëxperimenteerd wordt heb ik grote hoeveelheden nodig.

Waterverf

Een tube Van Bleiswijck Acrylverf koop je in Action aan 1,39 EUR/stuk. De beschikbare kleuren combineren perfect.

Ongetwijfeld is de duurdere verf uit een speciaalzaak kwalitatief beter, maar omdat ik het enkel voor achter_en ondergronden gebruik primeert kwantiteit. Het is ook niet de bedoeling dat mijn project 50 jaar bewaard blijft. Meer over de kwaliteit van deze verf vind je hier.

Playmobil diorama Unicorn paint

Playmobil diorama Unicorn paint

Glitter

Dit kun je zowat overal vinden. Losse glitter geniet de voorkeur. Alleen worden deze veelal in sets met andere kleuren verkocht. Al doende heb ik geleerd dat je glitter best met stabiele hand strooit en karton onder je project legt. Sprinkel sprankel tot in je schoenen.

Playmobil diorama feeënbos glitter

Gloss

Acrylic Varnish Gloss is mijn geheime wapen, of zo voelt het toch. Het geeft de goedkope verf een laagje bescherming en laat het glanzen. Onder de spots van een grote zaal zal het zijn effect niet missen.

1 flesje kost je 1,39 EUR. Voordeel is dat je er behoorlijk veel uit haalt. Online wordt het afgeraden om zo goedkoop te vernissen, maar mijn gierigheid wint het pleit opnieuw.

playmobil feeënbos diorama

playmobil feeënbos diorama

playmobil feeënbos diorama

Onderstaande foto geeft je een eerste indruk. Ik benadruk dat dit verre van af is. De diamantstenen lijken op foto jammerlijk op gekleurde drollen, maar in het echt ziet er waanzinnig uit.

Geen paniek, de rots wordt nog afgewerkt met sierstenen, Playmobil figuren en andere toeters en bellen.

playmobil feeënbos diorama

Meer informatie over het 3e grote Internationaal Playmobil Weekend vind je op de pagina van Connect To Smile. Wie handige tips voor of snoeiharde kritiek over mijn diorama heeft mag ze probleemloos hieronder posten.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.