Hits Of The 80s

Hits Of The 80’s – De nieuwe van Simple Minds (1989)

Meet me down by the gallow tree

Voel je het ook wanneer het gitaarspel van Charlie Burchill langzaam de jingle overneemt? Majesteus. Ik kreeg er steeds kippenvel van.

Belfast Child was een laatste keer knallen. Een laatste keer tonen dat ze best wel een goede band waren. Belfast Child was de spreekwoordelijke elegie bij hun creatieve bijdrage alvorens Simple Minds tot een Greatest Hits Live Band om te vormen. Wat geen schande is, met Rolling Stones en Paul McCartney bevinden ze zich in elitair gezelschap. Een groep waar je met plezier een optreden van meepikt, maar hoopt dat ze vooral oude nummers gaan spelen.

En dat oud werk was dan wel zeer goed. Love Song, Waterfront, Someone Somewhere of Glittering Prize. Nummers met zoveel kracht en belofte uit een periode waar ze tijdsgenoten U2, die andere populaire band, ver achter zich lieten. Het kan verkeren, zei Bredero.

Trouwens, over de Ierse zanger gesproken. Wie dacht dat Saint Bono het alleenrecht op prediken had, heeft Jim Kerr nog nooit aan het werk gehoord. Zijn plaat over Amnesty International raakte toen ook wel grijsgedraaid. Liefdadigheid en sociale bewogenheid zijn geen excuses voor een draak als Mandela Day.

Nu, als we geheel eerlijk mogen zijn, het kalf was verdronken eenmaal Simple Minds hun sound met achtergrondzangeressen “verbeterden”. Denk maar aan commerciële troep as Sanctify Yourself, All The Things She Said en Alive and Kicking. Amerika lag dan misschien aan hun voeten, goed ruiken deed het allemaal niet.

Copyright Holder: Virginia Turbett.

Fookin Brilliant

Ik deel nog een leuke anekdote met jullie. Toen ik na de studies in de Horeca, meer bepaald in een groot Hotel aan de Oostendse kust, werkte, had ik het genoegen Jim Kerr te ontmoeten. Natuurlijk, ik begrijp dat wel, een ster van zijn allure hoeft niet vriendelijk te zijn tegenover een simpele bartender, maar een grotere wanker heb ik nooit ontmoet.

Misschien had hij een slechte dag? Had hij de verkoopcijfers van de laatste cd onder ogen gekregen, of een blauwtje bij de kamermeid gelopen?

Nu, de dag dat Oasis-zanger Liam Gallagher met zijn ex-echtgenote Patsy Kensit ging lopen, had ik een grijns van oor tot oor. Couldn’t have happened to a nicer guy.

Kerr Kensit Simple Minds

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.