Voor U Getest

Voor U Getest: Sparkling Chupa Chups Melon & Cream Flavour

Vanuit The Republic of Korea, het centrum van de Aziatische culinaire cultuur, komt Sparkling Chupa Chups Melon & Cream Flavour en belandt het in de winkelrekken van Action. Voor je de auto inspringt, of de fiets opspringt, om je dit toverdrankje te bemachtigen lees je best dit objectieve verslag.

De laatste Voor U Getest dateert van 21 juli 2019. In de beginjaren van de blog speelde ik het met het idee om deze rubriek op regelmatige tijdstippen te plaatsen. Na het consumeren van de overheerlijke Sparkling Chupa Chups dringt het tot me door waarom dat niet zo is gelopen.

Sparkling Chupa Chups

De toverdrank van Panoramix

Sparkling Chupa Chups Melon & Cream Flavour. Als tongbreker kan het tellen, dus misschien is het niet onbelangrijk om de terminologie in de juiste context te plaatsen en wat duiding te geven.

Sparking is een makkelijke. De drank is voorzien van koolzuur waardoor het sprankelt. Net als spuitwater en River Cola. Chupa Chups is een merk dat synoniem staat met de bekendste lolly ter wereld. Iedereen in de Westerse wereld kent Chupa Chups. Melon & Cream Flavour wijst naar de smaak waar de drank mee uitpakt. Waarom meloen met room wordt gecombineerd is niet geheel duidelijk, maar het chemisch proces als gevolg van deze beslissing brengt ons naadloos bij het volgende onderdeel.

Sparkling Chupa Chups

Voedingswaarde

Ik kan de vraag anticiperen. Past de Sparkling Chupa Chups Melon & Cream Flavour binnen een Weight Watchers dieet? Zijn de toegevoegde ingrediënten van kwalitatieve waarde? Krijg je er buikloop van?

De ingrediëntenlijst is tot op een zekere hoogte voorspelbaar. De gebruikelijke zuren, onbekende extracten en het steeds vaag klinkende aroma’s zijn aanwezig. De nobele onbekende – voor mij althans – is Spirulina. Gelukkig is Google mijn vriend en mijn vriend heeft altijd gelijk. Spirulina is een voedingssupplement vervaardigd uit de blauwgroene spiraalvormige cyanobacteriën. Verdere research leidt mij naar de gezondheidsrisico’s van de toevoeging. Maar ik onthoud enkel dat de term cyano – als in cyanobacteriën – verdacht veel als cyanide klinkt. Waardoor we naadloos bij het onderdeel smaak belanden.

Sparkling Chupa Chups

Smaak

Voor het drinken zijn de verwachtingen matig hoog. Iedereen houdt van Chupa Chups en meloen. Na het consumeren van de inhoud kan ik niet uitmaken welke meloen (Galia? Honingmeloen? Watermeloen?) aan de basis ligt. Waarom de combinatie van meloen en room perfect samengaan blijft na proeven nog steeds een groot raadsel. De drank maakt deel uit van een rijk assortiment aan verschillende smaken. Ik voel me niet geroepen om de andere te proberen, en ik raad het niemand aan.

Deze sprankelende toverdrank blijkt een geduchte concurrent voor zowel de Transformers Cola als de Flying Cauldron Butterscotch Beer waar Harry Potter het zuur van krijgt.

Verdict

Ik beschouw mezelf geen wetenschapper, dus wat ik hier neerschrijf is pure speculatie. Wie deze Chupa Chups aan suiker minnende bijen aanbiedt, en de insecten laten geen kans onbenut om je tijdens de zomermaanden te ambeteren, mag zeker zijn dat eenmaal het goedje de korf wordt binnengebracht de uitroeiing van de kolonie mag opeisen. Death by Chupa.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.