Voor U Getest

Voor U Getest: “Transformers Prime” Cola

Het aanbod geekgerelateerde voedingsproducten dat we in de winkelrekken terugvinden, boeit me mateloos. Net als jullie ben ik benieuwd of het product lekker, gezond en kwalitatief is. Meestal is dat niet het geval, maar het kan nooit geen kwaad ze te testen.

Zo ook met dit toverdrankje. De Duitse woorden doen alle alarmbellen afgaan, maar ik vertrouw in de eerlijkheid van Optimus Prime.

Wei-mixdrank met Cola-smaak – 250 ml

Uiterlijk

Een blik is nooit elegant, maar de beeltenis van Optimus Prime zal in de smaak van Transformersfans vallen. Bovendien is het ideaal voor Mint In Can afficionado, want het past perfect binnen de verzameling. Ongeopend natuurlijk.

Voedingswaarde

Drink ik deze cola echt omdat ik mijn dagelijkse portie vitamientjes wil innemen? Het valt best mee. Zijn laag calorie -en suikergehalte, en totaal gebrek aan cafeïne, spreken echt in zijn voordeel. Ingrediënten aspartaam, saccharinenatrium en ascorbinezuur doen dan weer de wenkbrauwen fronsen.

Smaak

Die eerste slok belooft weinig goed. Ik kan het niet precies thuisbrengen. Het smaakt naar cola, maar ook net niet. Het smaakt…niet lekker. Ik onderdruk de reflex de resterende inhoud van het blikje in de gootsteen te gieten. Doorbijten. Alles voor de wetenschap.

Om mijn smaakpalet te stimuleren, laat ik het even rollen in de mond. Dat brengt een geheel nieuwe gewaarwording met zich mee. Snel doorslikken. Het wordt duidelijk dat het venijn in het staartje zit, want de nadronk is kwalijk. Ik overdrijf niet. Dit spook sleur ik hoogstwaarschijnlijk nog enkele uren mee.

Op het randje van duizeligheid zie ik visioenen waar malafide truckers dit goedje in de benzinetank van hun vrachtwagens produceren. Dit is geen Autobot, dit is een verdraaide Decepticon.

Verdict

Deze Transformers Cola is trouw aan het bronmateriaal. Je mag het als het liquide equivalent van een Michael Bay-film beschouwen. Is het zo erg als ik omschrijf? Slechts één manier om dat zeker te weten.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.