Facepalm
Het leven zoals het is

Vragen aan 80sGeek – Ronde 4: “Zucht”

Net als een aflevering van Melrose Place kan het leven een onverwachte en ongeloofwaardige wending nemen. Omdat ik in mijn drie vorige afleveringen de vragen van lezers heb beantwoord krijg ik de meest insipide lezersbrieven toegestuurd. De eerste uit de rij illustreert dit het best. Je zou stilaan terug verlangen naar de inhoudsloze bijdrages van LM uit H.

Heb ik een probleem? – TC uit P

“Ik betrap er mij er op dat ik vrij lang het stof afdoe van mijn vrouwelijke action figures. Rogue en Black Cat geef ik extra aandacht rond hun [gecensureerde inhoud] en [gecensureerde inhoud]. Ook het in bed nemen van deze action figures lijkt mij ineens, nu ik dit zo neerpen, misschien een beetje vreemd maar de logische volgende stap. Wat kan ik hier aan doen?”

Wat kun jij hier aan doen? Begin alvast met het zoeken naar professionele hulp. Telkens ik vernieuwde hoop krijg in de goede kwaliteiten van de mensen rondom mij verschijnt er iemand op het toneel die me overtuigt dat gedwongen collocatie geen optie maar eerder een daad van goede burgerzin is.

Mis je het schrijven bij grotere sites niet? – DVB uit NL

Godzijdank ronden we af met een deftige vraag.

Mis ik het schrijven bij de grotere websites? Neen, eigenlijk niet. Ik heb het geprobeerd, en telkens ben ik zelf uit het project gestapt. Mijn grote karakteriële tekortkoming is dat ik de koppig ben en mijn groot gelijk wil doorvoeren. Als je telkens met de eindredactie in discussie gaat omdat je overtuigd bent dat zij het bij het verkeerde eind hebben, beland je in een eindeloze spiraal. Begrijp me niet verkeerd, het verbeteren van een schrijffout of wijzen op een verkeerde zinsconstructie kan. Maar eenmaal er inhoudelijk wordt geknipt, krijg ik het op mijn heupen.

Uiteindelijk verkies ik onafhankelijkheid boven leven in een keurslijf. Wie gehuwd door het leven gaat begrijpt best dat je niet in alle facetten van het dagelijks leven aan de leiband moet leven. Hoe dan ook, het is elk zijn ding. Maar het clickbaiten, het gespam en het leuren met je artikels? Neen. Daarbij, ik kaats de bal terug. Wat is een grote site, of wat maakt een site groot?

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.