Voor U Getest

Voor U Getest: Reed’s Flying Cauldron Butterscotch Beer

Uit de donkerste kelders van Hogsmeade (een soort Blankenberge voor tovenaars) komt vandaag het toepasselijk getitelde Flying Cauldron Butterscotch Beer gevlogen.

Neem de inleiding niet al te letterlijk. Ik kocht het in Hamley’s in London. Het leek goedkoop, maar de grote £ 6 bleek uiteindelijk de prijs voor een enkel flesje te zijn en niet voor de set van 4. You live and learn. Als je oudste zoon een halve Potterhead is, kun je aan de kassa moeilijk terug krabbelen.

Uiterlijk

Flying Cauldron Butterscotch Beer

Hier geef ik makkelijk 5 bezemstelen voor de verpakking. Een mooi, maar niet al te stevig, karton waar de flessen in rusten. Het gouden randje complimenteert de zwarte achtergrond perfect.

Op de fles vind je het goud en zwart terug. De zwarte ketel op een bezemsteel verwijst naar de titel Flying Cauldron.

Voedingswaarde

Flying Cauldron Butterscotch Beer

Hoewel er Beer (bier) op het etiket staat bevat deze drank geen alcohol. Kleine Potterheads mogen het met een gerust gemoed drinken. Non-Alcoholic Cream Soda tovert geen roze olifantjes in de kamer.

De ingrediënten lijken onschuldig. Gefilterd koolzuurhoudend water, rietsuiker, vanille extract, natuurlijke karamel, natuurlijke smaken en stevia extract rinkelen geen alarmbellen.

Erger is het met de caloriewaarde gesteld. Een volle fles Butterscotch Beer levert je 120 kcal op. Ter vergelijking: een blikje Coca Cola klokt af op 139 kcal.

Smaak

Aan de hoge prijs verwacht je een drank dat je van je sokken blaast. Blazen doet het. Het is een aanval op je smaakpalet. Butterscotch Beer is de ultieme wraak van Voldermort.

Die eerste slok zal memorabel blijven. De smaak van karamel en vanille vullen meteen de mond. De drank is dik en plakt tegen je mond gehemelte. Snel inslikken helpt niet. Het blijft hangen.

Het wordt me meteen duidelijk. De Flying Cauldron Butterscotch Beer is geen exclusieve drank uit de betere brasserie. Dit goedje wordt enkel geserveerd in de donkerste kroegen van een schipperskwartier, waar de piscines overvol lopen en de muren van wakte wankelen.

Flying Cauldron Butterscotch Beer
@harrypotter.fandom.com

Verdict

Reed’s Flying Cauldron Butterscotch Beer heeft zijn fans, maar uw favoriete 80’s blogger behoort er niet toe. Ik kan het je met geen enkel zinnig argument aanraden. Meer, deze Flying Cauldron Butterscotch Beer stoot Transformers Prime Cola van de top van wansmakelijke drank.

Is je adoratie voor Harry Potter en de zijnen echter zo groot, en wil je het drankje toch nuttigen? Doe het op eigen risico. Een verwittigd tovenaar is er 4 waard.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.