Geeks op Stap

Geeks In London – The Citi Exhibition Manga

Een groot voordeel van een bezoek naar een culturele hoofdstad is dat er altijd wel iets te doen is. In London krijg ik de kans twee boeiende tentoonstellingen rond Manga te bezoeken. Dat kun je dan in Benidorm of Malaga bijvoorbeeld niet.

De grootste expert in Manga en Anime ben ik niet. Maar ik durf mezelf een fan noemen. De verscheidenheid is zo groot dat er altijd wel iets is dat je interesse wekt.

Citi Exhibition Manga London

The Citi Exhibition Manga

Waar: British Museum (Great Russell Street)

Vooraf: Citi is een Amerikaanse financiële instelling dat zich hier als mecenas profileert. De British Museum behoort tot de mooiste en invloedrijke musea ter wereld. Hun verzameling historische pronkstukken maakt een bezoek noodzakelijk. Sta er achteraf niet te lang bij stil hoe deze culturele schatten in hun bezit zijn gekomen.

努力する価値はありますか?

De tentoonstelling richt zich duidelijk naar zowel leek als fan. Aan de hand van talrijke tekeningen en kleine documentaires krijg de bezoeker een historisch overzicht van het ontstaan en de evolutie van manga.

Vooral van het origineel werk kan ik genieten. Ik ben altijd al jaloers geweest op het talent van goede tekenaars. Hoe ze vorm geven aan hun inspiratie, hoe ze een verhaal opbouwen met enkel een potlood of met inkt en hoe ze mij in hun wereld trekken.

Het verbaast me dat er amper aandacht voor het populaire Mecha (Japanse grote robotten) is. Ook zijn er geen verwijzingen naar de absurdere vormen van manga. Geen Hentai of Tentacle Erotica. Maar ik begrijp het wel. De tentoonstelling probeert een zo groot en divers mogelijk publiek te bereiken.

Citi Exhibition Manga London

いつどこで

De tentoonstelling loopt nog tot 26 augustus 2019.

Een toegangsticket kost £ 19,50 (iets meer dan 20,00 EUR). Reserveren op uur en datum is verplicht.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de homepage van het British Museum.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.