Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – facts 2018 Fall Edition

De september-editie van facts 2018 ligt ondertussen achter ons. Volgens de pers zakten zo’n 45 000 mensen naar de Expo Gent af.

Of het een goede beurs was? Moeilijke vraag. Door mijn hoge leeftijd vervagen herinneringen snel. Gelukkig heb ik ter plaatse foto’s genomen en neem ik steeds notities bij het thuiskomen. Zo ben ik opnieuw in staat een driedelig verslag te schrijven.

Starten doe ik met een overzicht van mijn aankopen. Het delen van de haul is een traditie.

Toys

Je moest verdraaid goed uitkijken want de prijzen verschilden overal. Neem nu de Eaglemoss figuren (zie onderstaande foto). Het ene kraam verkocht ze aan 9,00 EUR per stuk, een andere aan 2,00 EUR. Een geluk dat ik mijn verzameling beperk tot personages uit comics van de jaren 70 en 80. Anders was de schade veel groter geweest. Ik ben ondertussen een stap dichter bij het vervolledigen van The Dynamic Defenders (enkel Doctor Strange en Silver Surfer nog) en The New Teen Titans.

facts 2018 haul Marvel Eaglemoss

Ook het kopen van Marvel Select heb ik tot een absoluut minimum herleid. The Destroyer stond op een “maybe”-lijst maar aan halve prijs kon ik het niet laten liggen. Het past perfect bij mijn Marvel filmfiguren.

facts 2018 haul marvel select destroyer

Maximillian is de moordzuchtige robot uit de Disney cultfilm The Black Hole. Echt representatief is deze Funko POP misschien niet. De originele merchandise uit de jaren 80 is echter zo duur en moeilijk te vinden dat dit de honger stilt.

facts 2018 haul the black hole funko pop Maximillian

Ik heb een voorliefde voor de ruimteschepen uit het Star Wars Universum en deze Hotwheels Starships zijn mooi uitgewerkt in hun kleinere schaal. Zo kan ik een mooie vloot uitbouwen zonder veel plaats op te offeren. Op facts is er één verkoper dat ze echt goedkoop aan 3,00 EUR aanbiedt.

facts 2018 Star Wars haul hotwheels Rogue One The Last Jedi

Boekskes

Akkoord, ik heb mezelf een uitdaging gegeven om geen nieuwe lectuur aan te schaffen. Gelukkig kocht ik deze G.I .Joe comics louter voor hun mooie cover.

facts 2018 comics haul GI Joe

Enkele jaren geleden kon je deze comics nog aan 1 EUR kopen bij den Engelsman. Tijden veranderen. Op zich vallen de prijzen mee. Ik kocht ze om mijn resterende reeksen te vervolledigen. ROM, Spaceknight en Atari Force zijn vergeten klassiekers. Fantastic Four van John Byrne blijft volgens mij de beste verhaalreeks van het team.

haul facts 2018 Atari Force Fantastic Four John Byrne

Neil Young. Greendale. Een onbekende stripversie. Soms moet je een gok nemen. Uit dezelfde longboxen van Cheap Comics plukte ik ook trades van Batman en Voltron. Laatstgenoemde is beter dan de anime.

facts 2018 haul Neil Young Greendale

facts 2018 haul batman scott snyder

facts 2018 haul Voltron tpb

T-Shirts Baby

Er gaat geen beurs voorbij zonder nieuwe T-shirts bij Dirtees te kopen. Ik ben verslaafd aan geeky shirts (lees er mijn liefdesbetuiging maar op na). Hoewel mijn echtgenote zeer bedenkelijk keek was de All Hail Skeletor een no-brainer. Mijn streedcred stijgt bij het dragen van dit fel gekleurde shirt.

all Hail Skeletor T-shirt Dirtees

Masters Of the Universe T-shirt Dirtees MOTU

Een specialleke

Was er ooit een mooiere actrice dan Farrah Fawcett op televisie te bewonderen? Mijn fascinatie voor de ster van Charlies Angels en The Cannonball Run is groot. Hoewel er zeer weinig te vinden is, en meestal prijzig, koop ik haar merchandise als ik het op beurzen vind. De Farrah Fawcett MEGO Doll is niet echt vleiend, maar de foto op de doos maakt alles goed.

Farrah Fawcett Mego doll 70ies

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.