Geeks op Stap

Cherchez le toystore: Shop for Geeks.com (Brugge)

“In de etalage lachen ze me toe, en binnen de winkel is het veel erger. Funko, Funko, Funko. Ja, Shop for Geeks is zo’n winkel.”

Blijkt dat mijn vorig blogpost rond de Multi Bazar in Pittem goed gesmaakt werd. Fantastisch toch. Ik ga er niet over liegen. Het streelt mijn ego. Het gebeurt zelden dat bezoekers hier na het lezen van mijn artikels met een goed gevoel verder klikken.

Om op die positieve vibe verder te surfen besluit ik dit regelmatiger te doen. Tot jullie het beu zijn. Maar daar trek ik me dan naar goede gewoonte weinig van aan.

In deze aflevering zakken we af naar Brugge, trotse provinciehoofdstad van West-Vlaanderen.

Shop for Geeks Brugge

Shop for Geeks is reeds enkele jaren een vaste speler in het geeklandschap. Ze profileren zich als de shop bij uitstek om – hoe raad je het? – geekgerelateerde merchandise te kopen. Volgens hun website zijn er niet minder dan 26 winkels over België, Frankrijk en Groot Hertogdom Luxemburg verspreid.

In de etalage lachen ze me toe, en binnen de winkel is het veel erger. Funko, Funko, Funko. Ja, Shop for Geeks is zo’n winkel. Ik vraag me af waar alle overstock heen gaat eenmaal de rage voorbij is.

Maar, ik ben niet geheel eerlijk. Naast Funko POP kun je andere items kopen. Gelukkig is er een voorraad aan bordspelen, vloermatten, mugs, shirts, sjerpen, schrijfgerief en kaders. Variatie is belangrijk.

In de glazen vitrines etaleren ze luxe figuren en beelden. Ik durf niet zeggen dat Shop for Geeks de goedkoopste plaats is om ze te kopen.

Zo bijzonder is Shop for Geeks niet. Het is gezellig kuieren in de winkel en het personeel is vriendelijk, maar je vindt hier niets dat je niet op facts of Comic Con kunt kopen. Winkel je uit principe niet in online winkels zoals Amazon en Bol.com, en koop je liever bij de brick & mortar, besef dan goed dat ook Shop for Geeks een keten is.

Buit: Niets. Nadda.

Verdere informatie: https://www.shopforgeek.com/

Adres: Geldmuntstraat 27, 8000 Brugge

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

 • Ben Dover

  Bedankt voor de tip, ik had geen idee dat dit in Brugge ‘bestond’.
  Maar: wat ik altijd heb met zo’n winkels: leukst vind ik het nog altijd als ik een item ‘ontdek’ (genre rommelmarkt, Bonte, etc…) ipv in zo’n volgepropte winkel een van de items gewoon – gemakkelijk – te kopen. Als er geen herinnering aan zo’n voorwerp hangt, blijft het nogal gemakkelijk gewoon een voorwerp, niet?
  (Nu, m’n his staat vol, ik ben dus ook gewoon schuldig).

  Groetjes uit de polder.

 • Michael Minneboo

  Fijn dat je met je professionele blik dit soort winkels bezoekt, Axel. Is er ook niet zo’n eentje in het Nederlandse Middelburg inmiddels? De enige ‘geekwinkel’ die ik in Amsterdam wel eens bezoek, is Space Oddity – en verder natuurlijk wel veel comicshops, maar daar kom ik werkelijk alleen voor de comics.

  • Axel

   Die Shopforgeeks duiken overal op. Het verbaast me dat dit commercieel leefbaar is.
   Ps: niemand vertellen dat ik professioneel ben. Denk aan mijn reputatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.