Geeks op Stap

Cherchez le toystore: Multi Bazar (Pittem)

Rondwandelen in een speelgoedwinkel is één van mijn favoriete bezigheden. Zoals zowat alles, is de oorzaak in mijn kindertijd te vinden. Mijn ouders werkten in de Oostendse Horeca, en in de weekends mocht kleine Axel in het centrum van Oostende rondwandelen. Dan huppelde ik tussen de verschillende speelgoedwinkels. In een korte straal had je Christiaensen, Nuyttens en de ruime afdeling in de kelder van de Inno. Voor mij waren die speelgoedwinkels magische plaatsen.

Ook al dateert de film van 2015, je kunt hier de dinosaurussen van Jurassic World nog aan de volle prijs kopen.

Dat gevoel is gebleven. Zelfs als oude vent voelt een speelgoedwinkel binnenstappen als thuiskomen. Ik snuffel graag tussen de verschillende rekken. De bonte kleuren. De aantrekkelijke verpakkingen. Zelfs de geur. Noem me gek, maar een speelgoedwinkel ruikt anders. Het ontspant me.

Daarom lijkt het me een goed idee om de verschillende speelgoedwinkels aan jullie voor te stellen. Misschien leer je iets nieuws. Omdat ik quasi nooit met lege handen vertrek vertel ik wat mijn buit is.

In deze aflevering zakken we af naar Pittem. Juist, naar het landelijke West-Vlaanderen.

Multi Bazar Pittem

De Multi Bazar is niet enkel een speelgoedwinkel natuurlijk. In de lijn van de grote warenhuizen verkopen ze er alles buiten voedingswaren en drank. Zoek je een douchekop, een friteuse of een paar pantoffels, dan vind je hier je gading. Ze hebben er zo goed als alles.

Er is goed nieuws. Hun speelgoedafdeling is groot, de gangen zijn smal en het aanbod is behoorlijk divers. Waar vind je immers, buiten in een gespecialiseerde hobbywinkel, nog een uitgebouwde afdeling modelbouw? Achteraan lagen er zelfs View Master schijven. Misschien is de tijd in het rurale Vlaanderen stil blijven staan? Ik gebruik de term ruraal niet lukraak. Er is een gang vol landbouwvoertuigen voor de boer-in-wording.

Multi Bazar Pittem Revell

Multi Bazar is niet de duurste speelgoedwinkel. Veel artikelen staan afgeprijsd. Alleen is er geen logica in die kortingen te vinden. Het zijn niet noodzakelijk de oudere reeksen die goedkoper worden. Integendeel. Ook al dateert de film van 2015, je kunt hier speelgoed van Jurassic World nog aan de volle prijs kopen.

De dinosaurussen zijn niet de enige oude merchandise. Ik zag figuren van Star Wars The Force Awakens en Avengers: Age Of Ultron hangen. Al maakt de andere verpakking niet veel uit. Het blijft dezelfde, minderwaardige brol.

Buit: Hotwheels Star Wars Planet Cars Jakku, Bespin en Hoth. De reeks is drie jaar geleden uitgebracht, en tenzij het Kruidvat een lading verkoopt, zie je ze nergens meer hangen. Gezien ik impulsief Hotwheels koop, ben ik een tevreden man. Alleen jammer dat de Retro Entertainment Cars hier duur zijn.

Verdere informatie: https://www.multibazar.be/

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.