Merch uit en over de jaren 80

Figuurlijk Gesproken #3 – Itsy Bitsy Spider

Welkom bij de derde aflevering van Figuurlijk Gesproken. Soms lijkt het alsof we al jaren bezig zijn. Omdat we telkens op een vrijdag publiceren, kunnen we het vanaf nu Figuurlijk Gesproken Friday dopen.

In deze aflevering wil leider ad interim et in capite ejus Nick Fury een nieuw lid aan het team voorstellen. Alleen is hij de enige die er zo over denkt.

In het onderstaand kortverhaal wordt pijnlijk duidelijk dat de Avengers uit Figuurlijk Gesproken verschillen van hun getekende en verfilmde tegenhangers. Tijdens het fotograferen en het observeren van de figuren gaf ik hen eigen karakteristieken en gedragingen. De oorspronkelijke plot (ja, er lag een geschreven script aan de basis van de reeks) was toen al aan de kant gegooid.

Ook de tekstballonnen werden steeds origineler. Zo kregen alle personages hun eigen lettertype en kleur. Hoogstaand was het allemaal niet, maar dat is nooit de bedoeling geweest.

Zoals gebruikelijk dien ik mijn dank te betuigen aan Steven Claes, alias Malkavian, dat ik de reeks op mijn eigen blog mag plaatsen. De afleveringen worden wekelijks in de originele volgorde gebracht. De foto’s zijn voorzien van het authentieke Brainfreeze watermerk.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.