Film

De Magie van Filmposters: Ghostbusters (1984)

Niets dat vroeger filmfans meer prikkelde dan de filmposter. In een tijdperk zonder internet, trailers en het traditionele spammen via sociale media, was het bovendien de belangrijkste vorm van reclame. Soms handgetekend of geschilderd, soms een bonte mix van fotomateriaal, maar steeds kleurrijk, mogen ze als kleine kunstwerkjes worden beschouwd. Ik daag je uit een originele oude poster in handen te krijgen zonder grote bedragen te betalen.

Daarom breng ik graag hulde aan de film en zijn poster, en laat ik jullie genieten van het originele oude werk en van enkele moderne interpretaties. Vandaag is Ghostbusters aan de beurt.

Ghostbusters (1984)

Blijkbaar vieren we deze maand de 35e verjaardag van de originele Ghostbusters. De talloze foto’s en liefdesbetuigingen online hameren deze gebeurtenis al enkele dagen in mijn hoofd. Nu, het is misschien niet onterecht.

In de belangrijkste hoofdrollen herken je Bill Murray, Dan Akroyd, Sigourney Weaver en Harold Ramis.

Ik plaatste de film in mijn Top 10 (lees je hier nog even na).

De personages en afbeeldingen van Ghostbusters zijn eigendom van Colombia Pictures. Custom posters worden met artist vermeld. Als ik iemand vergeet, excuseer ik me op voorhand.

Klikken op de foto maakt ze groter. Wauw.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.