Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – Mei 2019

We starten met een raadsel. Wat combineert nietszeggende inhoud met povere fotokwaliteit? Je mag 1 keer raden.

Welkom bij Mijn 80’s Haul.

Boekskes

Via Amazon kocht ik 2 G.I. Joe bundels. Ik beschouw me geen Joe-fanaat, maar van de verhalen van Larry Hama blijf ik genieten. Geen enkele andere auteur krijgt beter vat op de personages en hoe de avonturen moeten worden geschreven.

Van Peter Bonte kreeg ik Coca-Cola, een succesverhaal met design als rode draad cadeau. Een geslaagd historisch naslagwerk boordevol foto’s over de populaire frisdrank. Sowieso een aanrader en ideaal om in huis mee te pronken. Serveer je bezoekers dan een Pepsi Max in een origineel Cola glas.

Coca Cola Een succesverhaal met design als rode draad.

Speelgoed

The Worm is the Spice. The Spice is the Worm. Als fan van de Dune-cyclus van Frank Herbert ben ik in de wolken met de speelgoed versie van de zandworm. Nooit durven dromen dat ik er nog ene – met doos! – in mijn vitrine zou kunnen plaatsen. Ze duiken amper op op beurzen. Ik herinner me ze ooit eenmalig in een speelgoedwinkel te hebben gezien.

Schijfjes

Sid Waves van Chaos Generator komt via een Kickstarter. Vorig jaar schreef ik er op basis van de digitale versie een lovend verslag over. Deze tastbare cd is ideaal om in de auto te beluisteren.

Onderstaande cd’s vallen niet noodzakelijk in de categorie jaren 80. Noem het een noodzakelijke inhaalbeweging. The B-52’s heb ik jaren onder de categorie R.E.M. lees: scoutmuziek – gecategoriseerd. Onterecht, zo blijkt. Hun debuutalbum is muzikale genialiteit. Als zangeres Kate Pierson haar stem de hoogte in jaagt, krijg ik kippenvel. Wat een stem.

Blijkt dat we enkel een Greatest Hits en een pover zijproject van Elton John in huis hebben. Combineer “best Elton John albums” op Google met 3 for 15 op Amazon en twee dagen later is het cd-rek uitgebreid.

Meer 80’s Haul is te bewonderen via onderstaande link.

https://www.80sgeek.be/?s=haul

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.