Uit De Kast

justk – justgeek – justawesome

Soms klikt het met mensen. Met Karen Reyniers, beter bekend onder haar pseudoniem justk, klikt het. Karen is een generatiegenoot die qua geekcred voor niemand moet onderdoen, en jongeren toont hoe het moet. Zo maken ze ze niet meer. Ik geef het toe, soms ben ik jaloers op haar. Niet louter op haar creativiteit, maar vooral op de uitwerking van haar talrijke ideeën. Neem haar Rey-cosplay nu als voorbeeld. Dat is af.

justtoyphotography

Karen doet ook aan toyphotography (beter bekend als de nobele kunst van foto’s nemen van speelgoed). Natuurlijk is ze er goed in. Veel beter dan ik trouwens.

Omdat ik een fan ben van haar foto’s wou ik meer weten over haar manier van werken. Misschien dat ik dan wat van haar geheimen kan ontrafelen. Na een smeekbede is ze bereid om me te woord te staan.

Karen, jij bent een creatieve duivel-doet-al.

“Omdat ik nogal wat hobby’s heb, is het ook logisch dat ik er een paar combineer. Mijn grootste passies zijn fotografie, Star Wars cosplay, knutselen en toys verzamelen. Zo combineerde ik al muziek met fotografie tot concertfotografie. In polymeerklei maakte ik Pickett the Bowtruckle (Fantastic Beasts) en ook haakte ik al een Porg (Star Wars). Knutselen combineren met mijn Star Wars cosplay is evident.”

Juist, jij wordt een vrouwelijke Stormtrooper.

“Als toekomstige female stormtrooper is het afwerken van mijn kostuums bijna een dagelijkse bezigheid. Leder naaien (voor de upgrade naar een full Scavenger Rey) , 3D-prints omvormen tot realistische wapens, ABS plastic knippen en schuren,… noem maar op. Van een hoop witte plastic moet je dus een volwaardig, goedgekeurd pak maken. “

Waarom neem je er dan toyphotography nog bij?

“Mijn verzameling toys bestaat voornamelijk uit Star Wars en LEGO. Combineer deze met fotografie en er gaat een nieuwe wereld open. De figuurtjes zet ik ofwel in een mini-studio of gewoon ergens in huis of de tuin.”

Persoonlijk zwoeg ik op uitwerken van ideeën. Waar haal jij je inspiratie?

“Ideetjes worden niet altijd op voorhand uitgewerkt. Soms zoek ik gewoon wat toys bij elkaar en probeer ze in een bepaalde situatie te plaatsen. Maar evengoed zit er al een uitgewerkt ideetje in m’n hoofd.” 

Welke zijn je favoriete figuren om mee te werken?

“LEGO Star Wars, omwille van de immense keuze aan minifigs, de teller staat bijna op 400, en hun diversiteit. Idem voor Star Wars action figures. Hun beweeglijkheid en hun grootte maken ze gemakkelijk om te fotograferen. En last but not least, Danbo.”

little red friend

Wie is Danbo?

“Een Japans manga figuurtje. In feite is het een personage verkleed in een kostuum van kartonnen dozen. Danbo is een dankbaar onderwerp, te zien aan de talloze foto’s die je op Pinterest en Flickr ziet.”

Waarom gebruik je photoshop? Is dat geen zeuren?  

“Ik hou enorm van photoshop. Daar kan ik pas mijn creativiteit mee botvieren! Ik heb wel een Wacom tekentablet met pen, anders is het niet mogelijk. Zonder photoshop geen rare hersenspinsels. I like nonsense, it wakes up the brain cells. Fantasy is a necessary ingredient in living, It’s a way of looking at life through the wrong end of a telescope. Which is what I do, And that enables you to laugh at life’s realities. Om het in de woorden van dr. Seuss te zeggen. “

silhouette ~13

justmore?

Wil je Karen Reyniers te ontmoeten?

Vraag haar, en haar collega’s, respectvol om een selfie. Topfoto’s met haar of handtekeningen kunnen je later nog een klein fortuin opbrengen.

Meer fotowerk vind je bij volgende links. Klikken op de foto brengt je naar meer foto’s op haar Flickr account.

The Secret Life of Toys

a kiss and all was said

Life In LEGO

Merlin’s beard, that cocoa is wonderful!

May the Force be with You

of course

Instagram

https://www.instagram.com/justk/

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.