Playmobil

Things to do In Space – A #Playmobil Instagram Story

Wat doen astronauten op de maan? Steentjes verzamelen? Kijken naar de aarde? Kaarten?

Alles start vanuit een half idee en een restje diorama. Het maanlandschap is iets wat ik wou gebruiken voor een diorama waar ik Hotwheels Star Wars in zou uitstallen. Het kwam er niet van, en het bleef liggen. De Playmobil astronauten komen uit een set van mijn jongste zoon.

diorama space piepschuim structuurpasta
Piepschuim + goedkope structuurpasta+ zwarte verf + grijze drybrush

In Space Nobody Can Hear You Scream

Het idee voor de eerste foto komt vanzelf. Mijn vertrekpunt is een online artikel van vrtnws.be waar de Russen suggereren dat de maanlanding in een studio was opgenomen.

Waarom gebruik ik zwart-wit? Oude beelden vanuit de ruimte die op televisie werden getoond, waren vroeger altijd in zwart-wit. Het mag zelfs wazig zijn. Met de filter van app Snapseed zorg ik er voor dat het piepschuim op de achtergrond niet meer te zien is. Wie twijfelt of het natuurlijke kleur toch beter zou werken, vergelijkt best onderstaande foto’s.

In de 80’s klassieker The Right Stuff (1983, Philip Kaufman) kom je te weten dat de eerste astronauten hun behoefte netjes in een pamper in hun pak doen. Fantastisch. Alleen kan dat in de 21e eeuw beter.

In space nobody can hear you poop.

Stel dat er 4 astronauten voor enkele dagen de ruimte in trekken. Slapen die mannen samen in een klein kamertje? Samen ruften in een ruimtepak dat ook dienst doet als toilet. Neen toch? Op reis is het altijd leuker kamperen in een tent.

Op onderstaande foto ben ik het meest trots. De astronaut kanaliseert zijn innerlijke Vangelis of Jean-Michel Jarre. Die langgerekte muziekstukken dat je met die componisten associeert kunnen enkel maar in het vacuüm van de ruimte worden gewaardeerd.

Dat je het keyboard in de weerspiegeling van zijn helm ziet is een bonus. Het was niet de bedoeling, maar ik neem er alle lof voor.

Astronaut waant zich Vangelis. In space.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.