Diorama,  Playmobil

Hoe maak ik een Playmobil diorama – Stap 7: Inspiratie

Op 3 en 4 maart 2018 sta ik in de metropool van Balen met een eigen diorama op de 3e Internationale Playmobilbeurs van Connect2Smile. Omdat het al een tijdje geleden is, wil ik je een update geven van hoe het project er op vooruit is gegaan.

Het is goed mogelijk dat deze informatie je niet interesseert omdat dit weinig met de jaren 80 heeft te maken. Dat is uw goed recht uiteraard. Maar bedenk dan even dat Playmobil voor heel wat leeftijdsgenoten het favoriete speelgoed als kind was.

Inspiratie

Pinterest, Instagram en Google afbeeldingen. Inspiratie zoeken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Om me te helpen bij het creëren van mijn achterwand bekijk ik honderden foto’s.

Playmobil diorama elfenbos
Playmobil diorama bos

Alleen mag ik een belangrijk detail niet over het hoofd zien. Tussen inspiratie en uitvoering bevindt zich de factor talent.

Uitwerking

Eerst speel ik met het plan grote MDF-platen als achtergrond te gebruiken. Maar omdat ik de kosten wat wil drukken, kies ik voor het vertrouwde styrodur. Dat is licht in gebruik en schildert makkelijk. Een tip die je wil meegeven is om vlakke styrodur te gebruiken. Ik neem een geruite versie, omwille van de prijs, en mag deze eerst vlakschuren.

Playmobil diorama background

Voor ik aan het grote oppervlak begin, teken ik eerst een kladversie op een tekenblad. Daarna gooi je dat blad weg, omdat je beseft dat op verschillende schalen werken niet je grootste sterkte is. Puur instinctief en met natte vinger werkt dan beter.

Het schilderwerk verloopt iets beter. Op grote vlakken kun je immers weinig verkeerd doen. Na één laag primer en twee lagen waterverf werk ik af met een dikke alcoholstift. Dat geeft het geheel de look van een striptekening.

playmobil background diorama paint inspiratie

Playmobil diorama inspiratie

Playmobil diorama stift inspiratie

De foto’s onderaan geven je een vluchtig beeld van het eindresultaat. In mijn laatste maand voorbereiding probeer ik meer details aan te brengen. Serieuze diorama bouwers mogen hier op neerkijken. Vergeef me, het is mijn eerste keer.

playmobil diorama

playmobil inspiratie diorama feeën

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.