Voor U Getest

Voor U Getest: De Nintendo Classic Mini (Gastartikel)

Na het lezen van mijn Voor U Getest: SEGA Mega Drive Classic Game Console stelde Kenneth voor een eigen review voor de Nintendo Classic Mini te schrijven. 

Nintendo is nostalgie

Voor alle mensen die geboren zijn in de jaren 80, en die zoals ik graag retro games spelen zijn het momenteel hoogdagen. Deze week berichtte Game Mania me eindelijk dat mijn reservering binnen was.

Gezien de Nintendo Classic Mini overal is uitverkocht, en niemand kan garanderen wanneer er een nieuwe lading binnenkomt, prijs ik me gelukkig dat ik er ene kon bemachtigen. Op sommige tweedehands sites schommelen de prijzen voor deze console tussen de 85 en 125 EUR. Houd in gedachten dat de winkelprijs 59, 98 EUR is. Voor deze prijs krijg je een console, één controller, een HDMI – kabel en een USB kabel dat het apparaat van stroom voorziet.

nintendo-controller

De verpakking ademt nostalgie uit! De console zelf – klein en schattig – past perfect in je hand. Het eerste grote minpunt toont zich tijdens de installatie. Het meegeleverde snoertje bij de controller meet slechts 50 centimeter. In plaats van relaxed in mijn zetel te gamen kan ik niet anders dan een stoel nemen en zo de games testen. Echt old skool dus.

De HDMI kabel zorgt er voor dat het beeld perfect is. Je kunt 3 verschillende beeldschermen instellen: de klassieke 4:3, een pixelperfecte en een beeldbuis weergave. De SEGA Mega Drive Classic Game Console biedt dat niet.

nintendo-list-of-games

Gameplay

Maar belangrijk blijft natuurlijk welke games zijn geïnstalleerd. Dat valt enorm mee. Er is voor elk wat wils. Super Mario Bros. 1 – 2 – 3The Legend of Zelda, Donkey Kong, Ninja Gaiden, Punch Out, Pac-ManDouble Dragon 2 en nog veel meer.

Iedereen heeft altijd één game dat hij graag nog eens wil spelen. Voor mij zijn dit Punch Out en Super Mario Bros. Tijdens het spelen van die games krijg ik flashbacks naar vroeger en herinner ik me nog alle trucjes die ik als kind moest ontdekken.

[su_quote cite=”Kenneth”]In plaats van relaxed in mijn zetel te gamen kan ik niet anders dan een stoel nemen en zo de games testen.[/su_quote]

Verder klopt het plaatje. Het startscherm van de games is overzichtelijk en er bestaat een mogelijkheid aan om de gamelevels op te slaan. Onderaan het scherm vind je daarvoor vier vakjes.

Maar, en dat is een ander minpunt, als je van game wil veranderen moet je telkens de resetknop indrukken. Dan keer je terug naar het startscherm en kun je een andere game kiezen.

nintendo-zelda

Het Verdict

Alles samengevat is dit het perfecte cadeau om met Sinterklaas of Kerst aan jezelf te geven. Je krijgt de kans om samen de glorie van Nintendo en de jaren 80 met je kinderen te delen. Zo leer je hen kennismaken met Super Mario.

Not just a player, but a teamplayer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.