Voor U Getest

Voor U Getest: Sega Mega Drive Classic Game Console

[su_quote]Sonic blijkt een groot succes. Terecht. Ik begrijp nu eindelijk waarom het een klassieker wordt genoemd.[/su_quote]

De Sega Mega Drive Classic Game Console kocht ik op de golven van de hype. Ik behoor niet tot de generatie gamers die met nostalgische ogen op de Nes en Mega Drive terugkijkt.

Toen de console de de Europese markt bereikte was ik 18 en gamen richtte zich nog voornamelijk op kinderen. Er was ook geen enkele reden om het in huis te halen. Mijn Commodore Amiga – beste spelcomputer ooit! – werkte nog perfect en het aanbod aan spelen verzadigde de gamer in me. Bovendien kon ik de wrange smaak van de teleurstellende Atari nog proeven.

Maar de Sega Mega Drive ligt nu dus aan de televisie aangesloten. Blame it on disposable income, en ik wou wel eens weten wat er zo bijzonder aan is.

Sega

Met de grijnzende Sonic The Hedgehog op de cover valt de doos onmiddellijk op. Stevig en kleurrijk kun je het makkelijk in je cave plaatsen. Achteraan krijg je een overzicht van de 80 Built-In Games. Meer dan de helft ken ik niet, en ik vermoed dat ik ze amper of nooit ga spelen. Ik weet niet of het met de originele ook zo was, maar de doos weegt amper iets.

sega-megadrive-classic-mini-controller

Online hoor je steeds vaker kritiek op de Nintendo Classic Mini. Geen extra adapter en slechts 1 controller met een te korte kabel stemt heel wat kopers ontevreden. Ik ga niet ontkennen dat ik de doos van mijn Mega Drive Mini met enige argwaan open. Twee controllers, een adapter en een console de grootte van een hamster. Het enige wat ik nog in de winkel haal zijn 4 AAA-batterijen, om de draadloze (en supergevoelige) controllers van vitamines te voorzien.

Voor mijn kinderen kan het installeren niet snel genoeg gaan. Omdat ze hoopvol op en neer in de zetel springen, laat ik ze enkele games uittesten. Kijken of het de vergelijking met hun Playstation doorstaat. Sonic blijkt een groot succes. Terecht. Uitdagend en verslavende gameplay. Ik begrijp nu eindelijk waarom het een klassieker wordt genoemd.

Als gewezen Luna Park (aka Arcade Hall) junkie kijk ik voornamelijk uit om Altered Beast en vooral Golden Axe te spelen. Met de hedendaagse focus op grafische innovatie en allround immersie is de sidescroller in de vergeethoek gesukkeld. Golden Axe speelt nog even soepel, en verslavend, als 25 jaar geleden. Zalig.

Helaas scoren niet alle games. Mortal Kombat ziet er in vergelijking met de arcade versie belabberd en verwaarloosbaar uit. Ingebouwde arcade games zoals Mahjong en Bubbles Master vind je online in betere resolutie. Air Hockey behoort tot het slechtste dat ik ooit heb gespeeld. Sudoku? Spaar die voor je dagelijkse krant.

sega-megadrive-classic-mini-back-games

Was het de aankoopprijs van 59,99 EUR waard? Daar kan ik nog geen sluitend oordeel over geven. Maar ik ken de vintage markt ook genoeg om te weten dat je de originele console onmogelijk voor deze prijs terugvindt.

Maar ondanks de minpuntjes, de controllers en povere games voorop, valt er genoeg plezier te beleven. Mijn kinderen zijn nog even zoet met Sonic, en ikzelf wil Golden Axe eindelijk uitspelen.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.