Het leven zoals het is

Geeky in tijden van Corona – Toyphotography

Een geluk dat wij over een grote tuin beschikken. Geluk is misschien niet de juiste term. Het vraagt onderhoud. Veel onderhoud. Soms te veel onderhoud. Het gras afrijden, het onkruid wieden en op mollen jagen. Waarom vertel ik je over mijn tuin? Het interesseert je niet. Ik start geen tuinblog. Ik zoek gewoon de juiste inleiding om deze post mee te starten.

Maar nu de zon zich meer laat tonen, heeft die grote tuin een ander voordeel. Ik kan hier één van mijn hobby’s beoefenen. Niet dat ik er goed in ben, maar toyphotography ontspant. Het vult de middag. Belangrijker, het geeft achteraf inspiratie om er iets over te schrijven.

Wie deze periode een foto neemt van zijn beer in het raam kan dat nu met de hashtag toyphotography.

Toyphotography

Toyphotography is de algemene term dat gebruikt wordt om het nemen van foto’s van speelgoed en ze daarna viral te maken te omschrijven. Wie deze periode een foto neemt van een beer in het raam kan dat nu met de hashtag toyphotography. Dit terzijde.

Meteorbs Tuskor Masters of The Universe toyphotography

Toyphotography lijkt makkelijk, en online zie je veel foto’s waarvan je denkt dat kan ik ook. Maar de waarheid is dat deze vorm van fotografie niet alleen kunde, maar ook talent vraagt. Twee elementen waar ik niet in uitblink. Aan ideeën heb ik dan geen gebrek. Ik kan het visualiseren in mijn hoofd. Ik kan het daarna ruw schetsen op papier. Misschien is dat mijn talent.

BraveStarr

Ik kan niet uitmaken als Marshall BraveStarr en zijn stalen ros Thirty/Thirty blij zijn om uit de vitrine te komen. Maar ze staan er al zo lang in dat ze volgens mij vandaag hun plekje in de zon verdienen. Je mag dat letterlijk nemen.

Marshall Bravestarr Thirty/Thirty Filmation Mattel toyphotography
Marshall Bravestarr Thirty/Thirty Filmation Mattel toyphotography
Marshall BraveStarr Filmation enjoying the sun
Marshall Bobbejaan

Bij de onderste foto gebruik ik achteraf een filter met behulp van Paint 3D. Lekker eenvoudig, want Photoshop gebruiken is te moeilijk voor me. Justk kan dat beter.

Marshall Bravestarr Thirty/Thirty Filmation Mattel toyphotography

Hotwheels, Come Out to Play

Heel moeilijk is het foto’s nemen van kleine auto’s. Ik krijg de hoek nooit goed. De camera die ik gebruik is er ook niet voor geschikt.

Niet tegenstaande kan ik enkele foto’s delen waar ik min of meer trots op ben. Zelfs van het digitaal bijwerken ben ik tevreden. Beeld je in dat ik me er volledig op toeleg.

Hotwheels Star Wars Character Cars toyphotography
Hotwheels Star Wars Character Cars toyphotography
Hotwheels Star Wars Character Cars toyphotography
Hotwheels Star Wars Character Cars toyphotography

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.