Geeks op Stap

Fotoverslag: Rock That Block Waregem (30 & 31 maart 2019)

Evenement: Rock That Block 2019

Organisatie: AFOLs UNITED en ToverBlokjes vzw

Plaats: OC Nieuwenhove, Waregem

Waarom ik nu plots een LEGO beurs bezocht? Geen paniek, ik neem mijn medicatie op de juiste tijdstippen. Het antwoord is eenvoudiger. Mijn oudste zoon is een LEGO fan, en na de laatste Playmobil beurs heb ik hem beloofd ook eentje rond de blokken aan te doen.

Weet je, ik heb me er vermaakt. Geen leugen. Ik lach graag met de gemiddelde AFOL (Adult Fan Of LEGO), maar ik ontken nooit dat ze talent hebben. Ik was voornamelijk onder de indruk van de eigen creaties. Een bouwer die het speelgoed gebruikt om zijn eigen visie te maken kan ik meer waarderen dan wie zijn by-the-manual project tentoonstelt.

Natuurlijk lag de nadruk iets te veel op Star Wars. Een paar Millennium Falcons, een Slave – 1 en de (best indrukwekkende) Hoth diorama. Allemaal mooi om te zien, maar het merendeel van deze creaties zie ik volgende week op facts terug.

Dat de Europese LEGO-expert Peter De Smet nergens te bespeuren was, bleek mijn grootste ontgoocheling. Je verwacht dat de organisatoren op zijn minst het charismatische social media-icoon een plaats gunnen waar hij zijn fans te woord kan staan en zijn wijsheid met de bezoekers kan delen. Maar hij was in mijn gedachten nooit veraf.

Fotoverslag

(klikken op de foto maakt het groter)

Meer informatie rond AFOL UNITED vind je op hun officiële site:
https://www.afolsunited.com/

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.