Geeks op Stap

Fotoverslag: Brickmania Wetteren (20 & 21 april 2019)

Evenement: Brickmania Wetteren 2019

Organisatie: BeLUG vzw

Plaats: Scheppersinstituut Wetteren

Wat doet een mens op Paaszondag? Genieten van een vrije dag? Koffie met croissants aan een uitgebreide ontbijttafel? Eitjes rapen in de tuin? Neen, op deze Paaszondag trekken we als gezin naar een LEGO beurs. Drie kwartier in de auto om naar blokjes te kijken. Voor de tweede keer in een korte tijd trouwens. Wat ouders voor hun kinderen niet allemaal doen.

Ga ik uit de bocht als ik de standaard sets niet langer indrukwekkend vind? Het raakt me niet. Bravo, je hebt een X-Wing gebouwd. Je kunt een plannetje lezen. Nu mag je het uitstallen. Applaus. Volgende.

Echte creativiteit zit in het spelen met wat je hebt. Iets origineels maken, er een verhaal rond bouwen. Doe iets met die blokken. Daar dienen ze toch voor? Toon me wat er leeft bij je. Gun de waanzin in je hoofd een uitlaatklep.

Op Brick Mania zie ik gelukkig veel originaliteit. De Avenue des ChampsÉlysées in al zijn glorie, een ode aan Disney, een piratendorp, een ridderlandschap, een kernreactor en natuurlijk die eindeloze knikkerautomaat.

Gecharmeerd ben ik door een plaatselijk initiatief waar jongeren wekelijks rond een thema iets bouwen. Ik merk een bioscoopzaal op die een jongere heeft gemaakt. Een andere heeft een scene uit Jurassic Park nagemaakt. Compleet met varken. Kijk, daar kan ik van genieten. Er is hoop.

Zwijn on a chain

Mag ik het opnieuw onder de aandacht brengen. Peter De Smet, onze Vlaamse trots, was opnieuw nergens te bespeuren. BeLUG, hoe willen jullie serieus worden genomen als je de gerespecteerde LEGO – expert geen podium geeft. Natuurlijk doet hij dat niet gratis, maar internationale prestige heeft nu eenmaal een prijs.

Fotoverslag

(klikken op de foto maakt het groter)

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.