Film

Blogathon: Op een onbewoond eiland

Bestaan er nog onbewoonde eilanden? Je zou er eigenlijk van uit moeten gaan dat de Aarde volledig in kaart is gebracht. En als het onbewoond is zal daar ook wel een reden voor zijn. De fauna en flora kunnen aangetast zijn als gevolg van een gecontroleerde ontploffing van een atoombom. Misschien leven er wel vleesetende krabben waar je beter uit de buurt van blijft. Erger, is het hele eiland onherroepelijk verknoeid nadat Temptation Island er werd opgenomen?

Wat is nu onbewoond? Het kan een transit zijn voor de plaatselijke piraten. Andere belangrijke vragen als Hoe komen we aan elektriciteit? of Hoe koelen we ons drankje? laten we strategisch achterwege. We werken met wat we hebben.

Op een onbewoond eiland
Loopt niemand voor je neus
Ja je voelt je d’r blij want
Lekker leven is de leus

Op een onbewoond eiland – Kinderen Voor Kinderen

Soit, deze Blogathon is niet meer en minder dan een voorkeurlijst. Maar één waar we graag aan meewerken. Nostra van De Filmkijker is een collega waar ik een gezonde waardering voor heb. Voor u het zich afvraagt, het verloopt allemaal platonisch.

Maar ik weid uit. Blogathon dus.

Welke 5 films wil je meenemen?

The Empire Strikes Back (1980, George Lucas), Lost in Translation (2003, Sofie Coppola), X2 (2003, Bryan Singer), E.T., The Extra-Terrestrial (1982, Steven Spielberg), Ghostbusters (1984, Ivan Reitman).

@American Zoetrope

Welke 5 films zouden naar een onbewoond eiland moeten worden gestuurd, zodat we ze als maatschappij vergeten?

Hopelijk niet naar het zelfde onbewoonde eiland waar ik op dat moment vertoef.

Freddie Got Fingered (2001, Tom Green), Flodder In Amerika! (1992, Dick Maas), Episode VII: The Force Awakens (2015, J.J. Abrams), Alien: Covenant (2017, Ridley Scott), The Adventures of Pluto Nash (2002, Ron Underwood).

@Castle Rock Entertainment

Je mag één serie meenemen, welke zou dat zijn en waarom?

Seinfeld. Ook bekend als de beste comedy-reeks aller tijden waarin George Costanza (Jason Alexander), niet toevallig het beste comedy-personage aller tijden, in alle scenes de aandacht eist.

@Sony Pictures Television

Je zal nooit meer van het eiland ontsnappen, welk karakter zou je de rest van de tijd op het eiland mee door willen brengen?

Ons eiland blijft dus niet onbewoond. Geen paniek. Op ons denkbeeldig eiland is er plaats genoeg. Ik weet niet hoe lang ik daar moet wonen, maar als we uitgaan van een permanente verblijf, dan nodig ik graag een jonge Scarlett Johansson uit.

Welk karakter? Jordan Two Delta uit The Island (2005, Michael Bay). Indien nodig kan ik haar klonen. Win-win.

@DreamWorks

Op een afgelegen plek op het eiland, dat moeilijk toegankelijk is, is een enorme hoeveelheid eten te vinden. Helaas woont er op die plek een filmmonster, welke is het? En welk filmwapen heb je nodig om het tegen dit beest op te kunnen nemen?

Naast de vele klonen van Scarlett Johansson mag ik me nu ook een monster op mijn verder onbewoond eiland verwelkomen. Ik mag bovendien zelf kiezen.

Eerst wou ik een Xenomorph uit Alien kiezen. Maar daar zijn mijn overlevingskansen nihil tegen. God weet wat hij met alle ScarJo-klonen zou doen. Een realistische booswicht is aan de orde.

Waarom niet Agent Smith uit The Matrix (1999, Wachowski’s). Met hem valt duidelijk te onderhandelen. Blauwe pil nemen, probleem opgelost.

@Warner Bros

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.