Merch uit en over de jaren 80

Bedenkelijke 80s merchandise: Slimer en Star Wars

Wie regelmatig online vertoeft weet het ondertussen wel. We sharen de meest idiote memes en filmpjes om meestal onduidelijke redenen. De drang om elke gedachte of foto met de rest van de mensheid te delen neemt soms groteske proporties aan.

Maar deze vorm van collectieve verdwazing heeft ook zijn voordelen. Want af en toe krijg ik iets voor ogen dat tot inspiratie om te bloggen leidt. Waardoor ik van de gelegenheid gebruik maak om wat 80s geïnspireerde merchandise dat op mijn tijdslijn verscheen met jullie te delen.

Slimer

Neca brengt een 3-feet tall Slimer op de markt. 91 cm. Op schaal gemaakt. Levensecht. 700 dollar. Ik verzin dit niet.

[su_quote cite=”NECA”]Add a delightfully spooky touch to any room with a life-size replica of everyone’s favorite non-terminal repeating phantasm![/su_quote]

Ik begrijp het wel. De originele Ghostbusters blijft terecht een 80s klassieker – een status dat de remake wellicht niet te wachten staat – en verzamelaars en filmfans nemen nu eenmaal graag wat merchandise in huis.

Ik begrijp de toys, de T-shirts met het logo, de dure LEGO en de vele bustes of statues. Ik toon zelfs begrip voor die ellendige Funko POPs. Maar met een levensgrote Slimer heb ik het moeilijk.

Serieus…dit klopt toch niet. Slimer? Waar plaats je dit? In je cave? Misschien in de woonkamer? Of beter nog, in de slaapkamer? Niet dat ik over dat laatste oordeel. Ik gun iedereen zijn fetisj.

Misschien dat ik het mijn schoonmoeder met de feestdagen cadeau doe, als dank voor die ellendige zingende kerstman die ik tot 2 maal mocht ontvangen.

Slimer Ghostbusters size

Star Wars voor het slapen gaan

Over de Star Wars Comic Print Halter Bustier heb ik een dubbel gevoel. Er is niets mis met het dragen van geekgerelateerde kledij, integendeel, ik moedig het aan. Lees er mijn betoog voor de T-shirt maar nog eens op na.

Maar de hamvraag blijft. Voor wie is het artikel bestemd? Voor de vrouwelijke geek – geekette? – die ook haar grote passie in de slaapkamer wil delen, of is het bedoeld voor de talrijke mannelijke Star Wars fans die het ongetwijfeld mint in box gaan bewaren?

star-wars-underwear

Star Wars in de ochtend

Geen twijfel mogelijk, koffie is de zwarte motor om de dag door te komen. Ongezond en verslavend, huilt het lichaam steeds om een verse tas.

Om je bezorgdheid voor die te hoge bloeddruk en de bruinende tanden wat te verzachten, en tegelijkertijd de verslaving op een aangename manier in stand te houden, brengen de begripvolle mensen van Thinkgeek een  Star Wars R2-D2 Coffee Press op de markt.

Enig nadeel is dat je zelf moet schenken. Daar hebben ze serieus de boot gemist.

r2-d2-coffee-press

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.