Merch uit en over de jaren 80

Nog meer bedenkelijke 80s merchandise: The Goonies en MLP

Neen, u heeft het niet verkeerd. Het wordt steeds moeilijker om catchy titels voor artikels te bedenken, en dat clickbait-gedoe heb ik nog steeds niet onder de knie. Dus zolang het nog werkt, en u mij niet verguist, borduur ik op de bestaande stof verder. Wash rinse repeat.

Dat betekent een nieuwe portie 80ies geïnspireerde merchandise. Maar in tegenstelling tot de vorige twee afleveringen krijg je amper Star Wars te zien.

The Goonies Never Say Die

The Goonies Mug

Kijk, het hoeft niet altijd een duur en exclusief item te zijn dat de aandacht trekt. Een mug kun je, omwille van zijn alledaags karakter, nu eenmaal moeilijk als collectable categoriseren.

Tenzij het er één van The Goonies is. Met bijhorende lijfspreuk.

Een ideaal moment om van de voordelen van de Brexit te genieten, en van de lage koers van de Britse pond gebruik te maken. Voor een kleine £ 4,99 koop je hem hier.

My Little Pony

My Little Pony Hoodie

Rappers, atleten, bouwvakkers en straatvechters zweren er bij. Geen enkel ander kledingstuk geeft je meer instant streetcred. Een hoodie is meer dan een trui met een kap, een hoodie is een way of life.

Nu, hoe groot mijn liefde voor de jaren 80 ook is, het is ook niet meteen mijn eerste keuze. Maar het valt echter niet te ontkennen dat je met deze My Little Pony Hoodie een statement maakt. Wie het aandurft, raad ik aan hier te winkelen.

We’ve spotted Imperial Walkers

Star Wars merchandise kan visueel en kwalitatief soms tegenvallen. Voor bedrijven is het een onfeilbare franchise om geld mee te verdienen. Plaats er het logo op en fans zullen het wel kopen.

Foto’s vertellen natuurlijk nooit het hele verhaal, maar dit 5-delig schilderij bekoort me wel. Niet alleen de op Ralph McQuarrie geïnspireerde tekening van de gesneuvelde AT-AT dat in de woestijn ligt te verkommeren, herinnerend aan een oude oorlog tussen goed en kwaad, bekoort me. Het kleurgebruik en de compositie toveren pulp in kunst om.

At At Imperial walkers

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.