Geeks op Stap

Mijn 80s Haul – de Starcom-editie

Starcom was top. Lees er het verslag maar op na. Ruim en divers aanbod, de nodige wandelruimte en een rustige sfeer.

Perfect voor deze geek om er wat centjes door te jagen, zijn verzameling aan te dikken, en er nadien over te stoefen.

In A Galaxy Far Far Away

Laat ik beginnen met een boodschap van algemeen nut met jullie te delen. Als je op een beurs bent en cartoonist Lectrr kijkt je met zijn ingestudeerde zielige blik aan, wandel rustig door. Zoek in geen enkel geval oogcontact want anders verlaat je zijn stand 10 minuten later met één van zijn boeken in de hand. Zo heeft hij me al twee keer liggen gehad.

Haul Starcom 80sgeek (4)

Maar, Hara Kiwi 11,5 – The Dork Side is best genietelijk. Het boek verzamelt cartoons waarin personages uit populaire science fiction en fantasty centraal staan. De humor van de cartoonist is bij momenten zo kurkdroog en zo gevat, dat ik tijdens het bladeren regelmatig luidop grinnikte.

Haul Starcom 80sgeek (5)

Wie heeft dit op een beurs nog niet meegemaakt? Je passeert een stand met boeken – in dit geval over film, televisie en speelgoed -, je blijft even hangen, je twijfelt of je het gaat aanschaffen maar je wandelt daarna verder. 5 minuten later knaagt het zo sterk, dat je het koopt.

Haul Starcom 80sgeek (1)

Star Wars, The Ultimate Action Figure Collection kon ik gewoon niet laten liggen. In een Uit de Kast raadde Tom Wintmolders het aan, en wie ben ik om aan zijn wijsheid over de materie te twijfelen.

Het biedt een overzicht van alle action figures die ooit – tot publicatiedatum – van een personage werden gemaakt. Inclusief reeks en jaartal. Niet dat ik ze allemaal wil aanschaffen, maar als toyfan kan ik hiervan genieten.

Haul Starcom 80sgeek (2)

Zo wist ik wel dat er elfendertig verschillende Luke Skywalkers te vinden zijn, maar het verbaasde me dat het aanbod Boba Fetts en Chewbaccas ook niet langer op twee handen te tellen is. Impressive, most impressive.

Haul Starcom 80sgeek (3)

Who You Gonna Call?

Op elke beurs koop ik comics. Ik vermoed dat ik dit jaar mijn karigste loot sinds mijn eerste FACTS heb aangeschaft. Met Damage Control heb ik trouwens wat vergeten nostalgie in handen. Marvel Comics bracht vanaf het midden van de jaren 80 regelmatig een Limited Series rond de groep herstelwerkers uit, en telkens lazen ze zeer vlot.

[su_slider source=”media: 2006,2005″ limit=”86″ link=”image” target=”blank” width=”700″ height=”660″ title=”no”]

Toys make the man

Marvel Legends Invisible Woman? Meenemen die handel.

Haul Starcom 80sgeek (10)

Hoewel de oude WWF reeks van Hasbro geen verzamelprioriteit heeft, laat ik ontbrekende figuren nooit liggen. Texas Tornado en Rick Steiner duiken niet zo regelmatig op, dus ben ik er bijzonder tevreden mee.

[su_slider source=”media: 2009,2008″ limit=”86″ link=”image” target=”blank” width=”700″ height=”660″ title=”no”]

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.