Merch uit en over de jaren 80

Bedenkelijke 80’s merchandise: T-shirts, Baby

Daar gaan we dan weer voor een rondje bedenkelijke 80’s merchandise, met T-shirts als rode draad. Zoals ik al eerder schreef in mijn ode aan het bedrukte kledingstuk (lees: Volwassen, Dixit Michael Minneboo), ik houd van shirts. Meer nog, het maakt deel uit van de kleerkast van elke zichzelf respecterende geek.

Regelmatig schuim ik het Internet af op zoek naar wat nieuwe prints, en omdat ik soms mijn goede kant laat zien deel ik er enkele met jullie.

To Boldly Go

Star Trek mag dan het kneusje van de populaire science fiction zijn, deze shirt is ideaal voor elke Trekkie. Niet alleen maken ze henzelf en hun passie onmiddellijk herkenbaar, maar door “I May Look Like I”m Listening To You…” excuseren ze zich ook voor die gebruikelijke verdwaasde blik waarmee ze je begroeten.

Je schaft ze hier aan.

Shirts Enterprise Trekkies

And now, open your eyes and see what we have made is real

Wat kwatongen je ook mogen beweren, Xanadu (1980, Robert Greenwald) blijft een fantastische foute film. Gefascineerd door de onschatbare waarde van de hopeloos geflopte musical schreef ik er een column bij Brainfreeze rond.

Deze mijlpaal in de filmgeschiedenis kun je volgens mij enkel maar vieren deze combinatie van het roze getinte logo en een dansende Olivia Newton-John op een zwarte shirt. Want pink & black is cool.

Interesse? Wend je onmiddellijk naar Redbubble.

Shirts Xanadu Olivia Newton John

Thundercats Are On The Loose

Op diezelfde site vond ik dit juweeltje. Hoewel de moderne update achteraf gezien beter was, associëren we Thundercats nog steeds met de originele reeks uit de jaren 80.

Meestal vind je dit het T-Shirt enkel met logo terug. Maar zeg nu zelf, met Cheetara er in volle vlucht voor staat het veel beter. Bovendien out je je ook als voorstander van de zelfstandige en sterke vrouw.

Ook aan te schaffen bij Redbubble.

Shirts Cheetara Thundercats Black

Outrageous

Op dit elan gaan we verder. Opnieuw in stijlvol zwart wordt je de koning van het bruisende nachtleven met deze Jem & The Holograms.

Online gevonden bij 80stees.

Shirts Jem 80s

Plain Zero

Soms is een T-shirt ook leuk als enkel de ingewijden weten wat er op afgebeeld staat. Zoals deze Fireball’s Barbecue waar naar een personage uit The Running Man (1987, Paul Michael Glazer). Neen, het hoeft niet altijd Arnold Schwarzenegger te zijn.

Verkrijgbaar bij CloudCity7.

Shirts The Running Man

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.