Voor U Getest,  Voor U Getest

Voor U Getest: “Star Wars Party Drink”

Het aanbod geekgerelateerde voedingsproducten dat we in de winkelrekken terugvinden, boeit me mateloos. Net als jullie ben ik benieuwd of het product lekker, gezond en kwalitatief is. Meestal is dat niet het geval, maar het kan nooit geen kwaad ze te testen.

Een tijdje geleden bracht ik deze fles Star Wars Party Drink vanuit de Action mee. In volle Star Wars hype kan wat liquide merchandise niet ontbreken. Speciaal voor jullie kraak ik ze en onderwerp ze aan een diepgaande culinaire controle.

Kylo Ren Star Wars

Uiterlijk

Stormtroopers, Captain Plasma en Kylo Ren met uitgetrokken lightsaber. Die zwart-oranje fles betovert ongetwijfeld menig Star Wars fan. De producent weet natuurlijk wel dat die fans alles met het logo kopen. Om het plaatje compleet te maken circuleert ook een variant fles. Boezemt The First Order je angst in? Geen paniek, dan bestaat er een versie met BB-8 en Rey.

Jammer dan de verpakking van de fles rond de hals met een plastic folie is aangebracht. Mint In Bottle verzamelaars dienen in het achterhoofd te houden, dat de fles openen de collectability vermindert. De tijd zal uitwijzen als ik met het testen van deze Party Drink een smak geld aan trade value kwijt ben.

Ik zie het wel perfect bij dat cocktailfeestje voor gelijkgestemden passen. Op een Jedi of Sith Cosplay Party mag dit niet ontbreken.

Voedingswaarde

Op basis van geconcentreerd appelsap. Klinkt aanlokkelijk. Maar we weten allemaal dat menig drankproducent een loopje neemt met de werkelijke hoeveelheid echte vruchten. De kans dat een diëtist dit goedje gezond en evenwichtig gaat heten is dus onbestaande.

Smaak

De smaak van appelen proef je wel, maar ze is ook niet overdonderend aanwezig. Wat smaak betreft springt er niets echt uit. De lichte sprankeling verfrist ergens wel, maar dat is het dan. Geen thermal detonators die op je tong ontploffen, geen blasters in je keel. Het is nat en flets. Ik kan me niet inbeelden dat de van het leven genietende Sith hiervan genieten.

We duiken gelukkig niet in de dieptes van onze vorige Transformers Cola, maar scoren doet het niet.

Verdict

Deze drank vergelijkt zich het best met Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Het poogt betere voorgangers te imiteren, maar blijft door zijn fletse smaak diep in hun schaduw.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.