Favoriete artikels,  Merch uit en over de jaren 80

Sho’ Nuff en een rant over lokaal talent steunen

Dat deze Sho’ Nuff figuur een prachtig gemaakte figuur is staat buiten kijf. Handgemaakt met een stoffen jasje en vaste riem, met verwisselbaar hoofd en verwisselbare handen. Sho’ Nuff van Jevaho Creations is een trotse ode aan de iconische slechterik uit The Last Dragon (lees hier de review, red.).

Ik heb niet genoeg superlatieven om zijn schoonheid te beschrijven. Ik heb echter wel genoeg verbositeit voor een stevige rant. Al heeft die niet echt een aanleiding en hangt het met haken en ogen aan elkaar.

Sho' Nuff Jevaho Creations custom figure The Last Dragon
Een betere foto van Sho’ Nuff

Steun creativiteit

Ik kan makkelijk kritiek spuien op grote logge bedrijven die kwalitatief arm speelgoed of goedkope merchandise in de winkels droppen. Maar wat daarna? Wat doe ik? Volg ik de verzamelaars die vlug hun verontwaardiging online plaatsen, die samen met gelijkgestemden beloven nooit meer geld aan de grote jongens te geven. Op hun communiezieltje. Toch tenminste tot de kritiek online gaan is liggen. Daarna springen ze op het nieuwste onmisbare item. Want die grote bedrijven hebben onze boodschap begrepen.

Het is mijn verdomde plicht om plaatselijk creatief talent te steunen.

Ook ik behoor tot die bovenstaande groep. Het is niets om over beschaamd te zijn. Het is sterker dan mezelf. Maar dat houdt me niet tegen om bij plaatselijke artists te kopen. Meer nog, ik durf mezelf als een mecenas te beschouwen. Het is mijn verdomde plicht om plaatselijk creatief talent te steunen.

Zo ben ik een overtuigd patreon van Lectrr omdat een cartoonist ongeremd en onafhankelijk dient te werken. Maar ook dat er potentieel in hem schuilt om in de toekomst relevante art te maken. Dat zijn kinderen dankzij mijn maandelijkse bijdrages hun universitaire studies kunnen starten, neem ik er graag bij. Ik heb een groot hart.

Sho' Nuff Jevaho Creations custom figure The Last Dragon
Slecht belichte foto van Sho’Nuff

Sho’ Nuff – the Shogun of Harlem

Natuurlijk is de handgemaakte Sho’ Huff duurder in aankoop dan een figuur van Mattel of Hasbro. Et alors? Dat is mijn keuze.

Ik steun Jeffrey Van Hove omdat ik in hem geloof. Omdat hij zijn talent gebruikt en zijn nek uitsteekt. Omdat hij best goed is in wat hij doet. Al is zijn vriendin beter.

Meer van Jevaho Creations vind je op zijn Etsy pagina: https://www.etsy.com/nl/market/jevaho_creations

Ik bedank Jeffrey bij voorbaat voor de vrijwillige financiële bijdrage aan 80sGeek Inc.

Sho' Nuff Jevaho Creations custom figure The Last Dragon
Sho’ Nuff in een schemerige foto

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.