Reviews

Review: Complete Guide to LJN WWF Wrestling Figures

In 1984 krijgt het speelgoedbedrijf LJN van World Wrestling Federation (WWF) de licentie om figuren van hun worstelaars te produceren.

Titel: Wrestling Superstars: Complete Guide to LJN WWF Wrestling Figures

Auteur: Brutus Valentine

Uitgever: Niche Presse

ISBN nummer: 978 0 06481b486 8 5

aantal pagina’s: 277

Collect ‘Em All

In 1984 krijgt het speelgoedbedrijf LJN van World Wrestling Federation (WWF) de licentie om figuren van hun worstelaars te produceren. In plaats van beweegbare action figures dat in die jaren de norm is, brengen ze grote statische rubberen figuren uit. Een vreemde beslissing want kinderen kunnen moeilijk worstelwedstrijden uitbeelden. In de documentaire The Toys That Made Us (Netflix) gaat de aflevering rond worstelfiguren hier dieper op in.

Hoe dan ook, de LJN figuren verkopen best goed. In het midden van de jaren 80 is de WWF dankzij de eerste nationale expansie en het succes van Hulk Hogan immens populair. Dat de LJN’s de enige WWF figuren zijn dat je op dat moment kan kopen speelt een grote rol. De laatste reeks komt in 1989 in de winkelrekken.

Complete Guide to LJN WWF Wrestling Figures
Wazige foto van de binnenkant

List ‘Em, Learn ‘Em, Wrestle ‘Em

De hoofdbrok in dit 277 pagina’s tellende boek is het overzicht van alle reeksen van alle uitgebrachte figuren. Elke figuur krijgt 2 rijk geïllustreerde en gedetailleerd geschreven pagina’s.

De auteur ging er van uit dat er nog steeds onvoldoende informatie was, en voegde alle andere merchandise van niet alleen LJN, maar ook van andere bedrijven toe. Evident zijn stickers en bordspelen. Fascinerend is Hulkamania Workout Set. Maar ooit al gehoord van de Wrestling Superstars Air Freshener? Of van de Hulk Hogan’s Rock ’n Wrestling Sneakers?

Complete Guide to LJN WWF Wrestling Figures
Wazige foto van de cover

1 – 2 – 3, We Have a Winner

Het boek aanschaffen is geen evidentie. Omdat het vanuit Australië wordt verstuurd moet je rekening houden met twee niet onbelangrijke details. Enerzijds is de port niet goedkoop. Het boek wordt wel stevig verpakt. Anderzijds wil de Belgische douane hun gebruikelijke bijdrage voor het vullen van de schatkist. Of voor het organiseren van hun bedrijfsfeesten. Wie weet waar het heen gaat. Punt is, daar 28,00 EUR extra voor betalen is zuur.

Had ik moeten wachten tot het op Amazon beschikbaar werd? Daar bestond totaal geen zekerheid over. Bovendien heb ik niet het minste geduld als het over dit soort boeken gaat. Ik beklaag me de aankoop geen seconde. The Complete Guide to LJN WWF Wrestling Figures mag je als een verplichte aankoop zien voor wie zich ofwel in professioneel worstelen en/of speelgoed uit de jaren 80 interesseert.

Meer informatie rond Wrestling Superstars: Complete Guide to LJN WWF Wrestling Figures vind je op de officiële website.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.