Reviews

Review: Mat Mania – Exciting Hour (Playstation 4)

Eindelijk.

Eindelijk kan ik het op een console spelen. De hemel zij geprezen. Een offer aan de goden die het mogelijk maakten. Ik ben dolgelukkig en we zijn het einde van de maand nog niet eens.

Mijn excuses, nu vergeet ik het belangrijkste detail. Ik heb het over Mat Mania – Exciting Hour (Technos Japan- Taito). Zonder enige twijfel mijn favoriete arcadespel als tiener. Ik kan het via de Playstation Store aanschaffen en vanuit het comfort van mijn zetel spelen.

Mat Mania Exciting Hour

Ready Player One

Mat Mania – Exciting Hour is in wezen een worstelsimulator. Een groot woord voor een relatief eenvoudig spel.

In de Taito Wrestling Association moet je een worstelaar met de respect afdwingende naam Player 1 naar de wereldtitel leiden. Door fans van het spel wordt player 1 ook wel eens Dynamite Tommy genoemd, naar de legendarische Britse worstelaar “Dynamite Kid” Tommy Billington (1958 – 2018).

De weg naar de wereldtitel loopt over 5 wedstrijden. Enkel het 3e gevecht tegen Coco Savage is moeilijk.

Mat Mania Exciting Hour

Insert Coin To Play

De gameplay is simpel. Net als in het Luna Park heb je slechts 2 knoppen (lichte en zware tik) nodig. Dat is een schril contrast met andere spelers op de markt waar ik alle 10 vingers moet gebruiken.

Na een uur spelen heb ik alle oude bewegingen terug onder de knie. Outside Cannonball, Flying Bodypress, Jumping Splash, Tornado Punch. Namen die ik aan gecombineerde aanvallen gaf terwijl Jesse Ventura in mijn hoofd commentaar leverde.

Continue?

Mag ik het vergelijken met hedendaagse worstelspelen? Het speelt alvast vlotter dan WWE 2K19. Maar daar mist Mat Mania dan de visuele flair van WWE spelen. De herspeelbaarheid ligt ver onder die van huidige favoriet Fire Pro Wrestling World. Die laatste mag je gerust zijn spirituele opvolger noemen.

Laten we eerlijk blijven. Het spel is verouderd, en zal enkel oorspronkelijke spelers aantrekken. Die hard worstelfans kunnen speculeren op wie de digitale worstelaars zijn gebaseerd.

Onderstaand YouTube filmpje gaat dieper op de geschiedenis van het spel in.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.