Reviews

Review – GV POP 80’s Kickstarter (George Vega)

Titel: GV POP 80’s – The Art of George Vega

Auteur: George Vega

Uitgever: onafhankelijk

ISBN nummer: 978 173149 55 87

aantal pagina’s: 48

Wie is George Vega?

George Vega is een Amerikaanse tekenaar wiens werk op regelmatige basis op covers van comics van IDW, Marvel en DC Comics verschijnt. Ik leer hem via zijn posten op Instagram kennen.

Als hij online een boek met een ode aan de jaren 80 aankondigt, en dat je het enkel kunt bemachtigen door in te tekenen op zijn Kickstarter, spring ik op de kar. Ik kan enorm genieten van Art Of – boeken. Portkosten vergeet ik even, hoewel die navenant zullen blijken.

More than Meets the Eye

Voldoet GV POP 80’s – The Art of George Vega aan de verwachtingen? Als eerbetoon aan de populaire tekenfilmfiguren van de jaren 80 is het boek geslaagd. Maar zijn tekenstijl flatteert niet alle personages.

Transformers zijn spot-on. Die zijn nagenoeg perfect. Hier merk je dat George Vega een talent heeft om robots en ruimtefiguren te tekenen. Wat niet zo evident blijkt, want veel tekenaars slagen er niet altijd in.

Hit and Miss

Soms is de gelijkenis er niet. He-Man en Battle Cat bijvoorbeeld zijn als personages onmiddellijk herkenbaar, maar er lijkt anatomisch iets niet te kloppen. Het gaat verder dan de gebruikelijke “interpretatie” dat dan als verklaring wordt gegeven.

Dito voor Panthro van de Thundercats. De wapensmid omarmt zijn vrouwelijke kantjes iets te veel. Hij is niet de vechtersbaas met de nunchuks. Het is een schril contrast met de Thundertank op de achtergrond. Daar had ik graag meer van gezien.

Goldorak in the House

Als pledger (iemand die een Kickstarter steunt) kon ik kiezen welke schets hij in mijn boek plaatste. Ik koos voor Actarus, de piloot van Goldorak. Vermoedelijk ligt het personage volledig uit zijn gebruikelijke comfortzone, maar hij heeft het heel getrouw getekend. Ik ben tevreden.

In closing

Only through Kickstarter blijkt een holle belofte. Kort nadien verschijnt het niet enkel op zijn eigen site, maar ook op Amazon. Erger nog, via de laatste is de kostprijs ongeveer de helft van de oorspronkelijke Kickstarter. Verzending inbegrepen. Dat laat een zure smaak in je mond achter.

Tijdens het schrijven stel ik me voortdurend de vraag als ik het boek kan aanraden. Het antwoord is tweeledig. Wil je een tekenaar steunen in zijn creatief werk of wil je een boek vol mooi artwork?

Nood aan meer George Vega?

Instagram: www.instagram.com/george_vega_art/

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.