Merch uit en over de jaren 80

Pitch voor Potentiële Seinfeld Game (gastartikel)

Het is je vergeven wanneer je geen idee hebt wie Jacob Janerka en Ivan Dixon zijn. Het zijn twee Australische indie game ontwikkelaars met een gedeelde passie voor Seinfeld. De klassieke sit-com uit de jaren tachtig/negentig die ging over niets en er toch in slaagde om van de komiek Jerry Seinfeld een rijk man te maken. Hoewel de laatste aflevering van Seinfeld in 1998 werd uitgezonden word de reeks nog steeds flink bekeken. Tegenwoordig vooral op Netflix (Nederland) en Amazon (België).

De eerder genoemde ontwikkelaars willen hun passie voor deze klassieker concreet maken met het maken van een heuse Seinfeld game. En was er eigenlijk wel een andere optie dan een Adventure game? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Om de belangstelling te peilen hebben ze een trailer gemaakt voor YouTube. De trailer is opgetrokken in de stijl van klassieke LucasArts games zoals Day of the Tentacle (1993) en Sam and Max Hit The Road (1993). Het word afgeblust met een Willy Beamish (1991) sausje.

Als genoeg mensen de trailer bekijken dan kunnen de makers een pitch doen bij de rechtenhouder om zo de licentie te bemachtigen . En dan kun jij Jerry Seinfeld, George Constanza (Jason Alexander) en Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus) begeleiden tijdens hun nieuwe avonturen. Natuurlijk is Kramer (Michael Richards) ook van de partij, maar zoals je weet verteld niemand Kramer wat hij moet doen. Dus ook jij niet.

Deel deze pagina zoveel mogelijk. Jacob, Ivan en 80sgeek zullen je dankbaar zijn. 

He knows what you're thinking

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.