Geeks op Stap

Op bezoek in Worlds’ End Comics (Gent)

Een bezoek aan Worlds’ End Comics – WEC afgekort – is iets wat ik al heel lang uitstel. Deels door tijdsgebrek, maar ook grotendeels door de verkeersherrie en duur parkeren dat ik met Gent associeer.

World's End Comics

Ik vermoed dat het waarschijnlijk zo’n 5 jaar geleden is dat ik er nog binnenstapte. Nu, hoewel de naam Worlds’ End Comics goed ingeburgerd is, blijf ik nog steeds hun oude naam Betty Boop gebruiken.

Worlds’ End Comics

Maar eindelijk ben ik er geraakt. En dat mag je ruim interpreteren. Mijn copain de route herinnert zich vaag waar de winkel gelegen is, en leidt mij langs enkele minder pittoreske hoekjes van Gent. Google Maps komt op zo’n moment bijzonder goed van pas. Leve de smartphone. Al weet ik nu wel waar ik de betere sexshop kan vinden.

Worlds’ End Comics bevindt zich in de kelderverdieping van een oud gebouw in een klein steegje. Idealer kan je locatie niet zijn. Ook de rustieke, en weinig gerenoveerde stijl spreekt tot mijn verbeelding.

De winkel straalt rust uit.

Hun ruim assortiment is duidelijk gecompartimenteerd. Je hebt je hoekje met Manga, Nederlandse strips, boardgames en merchandise. Alle Engelstalige comics zijn alfabetisch volgens uitgeverij geklasseerd. Als je perfect weet wat je zoekt, kun je onmogelijk missen.

De onvermijdelijk koopjeshoek is in een klein hoekje ondergebracht waar het bijzonder moeilijk bewegen is. Hoewel ik in deze bakken wil snuisteren, verdwijnt de gusto door de wanorde van het geheel. Bovendien is de prijsaanduiding zeer verwarrend. Ik pik er twee trades (zie de foto onderaan) uit voor ik het opgeef.

World's End Comics
De koopjeshoek geeft een wanordelijke indruk.

Maar waar de winkel duidelijk verschilt van zijn concurrenten is de aankleding en ruime plaats om gezellig iets te drinken. Gezellig in de fauteuils of romantisch bij de Gentse Reien, kaartspel aan tafel of ouderwets Street Fighter spelen, alles is mogelijk. Wie graag een koffie drinkt raad ik met drang de Espresso aan. En nu wik ik mijn woorden, die eerste Americano streelde de smaakpapillen niet.

Uiteraard stel je jezelf nu de vraag of de bekendste comiczaak van Gent de moeite waard is om te bezoeken. Zonder twijfel zeg ik ja. Ook al kom je er niet noodzakelijk om iets te kopen, daarvoor vind je online goedkopere alternatieven, verlaat je de winkel niet met lege handen. Bovendien wil je iets te lezen hebben om in dit kader iets te drinken.

Worlds’ End Comics vind je in de Ketelvest 51 te Gent. Hun website is een muisklik verwijderd.

World's End Comics

World's End Comics

World's End Comics

World's End Comics

World's End Comics

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

 • Peter Claes

  Hey Axel, Worlds’ End Comics heeft het accent achter de ‘s’. 🙂
  De koopjeshoek zou al wat overzichtelijker moeten zijn ondertussen, die was als ik de foto bekijk toen nog niet in orde gezet.
  Op zondag parkeer je gratis in Gent en we zijn dan ook open.
  Ons aanbod van bordspelen en rollenspelen is ondertussen ook drastisch toegenomen.
  Bedankt voor het artikel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.