Diorama,  Playmobil

Hoe maak ik een Playmobil Diorama – stap 3: De kladversie

Neen, ik wijk niet af van de planning.  De Grote Internationale Playmobilbeurs in Balen staat nog steeds op de kalender. Op 3 en 4 maart 2018 wacht mijn diorama of eeuwige roem of verpletterend hoongelach.

In de vorige hoofdstukken heb ik het over concept en ondergrond gepraat. Vandaag deel ik de effectieve eerste voorbereiding.

[perfectpullquote align=”full” cite=”Tyrion Lannister” link=”” color=”” class=”” size=””]I demand a trial by combat.[/perfectpullquote]

Stap 3: De kladversie

Voor je gaat modelleren of ondergronden maken zorg je dat het plaatje volledig klopt.

Met alle onderdelen dat ik reeds in voorraad heb lijkt het me best om de afmetingen en verhoudingen te bekijken. Ik gebruik een rol witte vlies van 2 * 1 meter om op de twee multiplex platen te leggen. Daarop kan ik makkelijker uittekenen waar ik alles wil plaatsen.

playmobil diorama

Dat heeft één groot nadeel. Ik zie onmiddellijk dat 2 m² kleiner is dan het lijkt. Toch als ik trouw wil blijven aan mijn origineel plan. Het wordt goochelen waar ik alles wil plaatsen. Alle politie combi’s op de ondergrond plaatsen lijkt niet haalbaar. Het wordt te druk. Verder heb ik nood aan bomen. Veel bomen.

Waar ik wel een uitdaging in zie is bij het invoegen van een rivier. In mijn kast pronkt een feeënboot (Playmobil 9133) waar ik boogschutters op wil plaatsen. Probeer je de slag om Helm’s Deep (Lord Of The Rings – The Two Towers) voor ogen te houden, en je krijgt een idee van waar ik heen wil. Brandende pijlen, gespannen bogen, ….

De ingang tot het feeënrijk moet sowieso groots zijn. Daar wil ik polystyreen of polyurethaan voor gebruiken. Op filmpjes op YouTube ziet het er allemaal eenvoudig uit. Wellicht maak ik een rotsstructuur met mosbedekking. Geen idee of ik dat warempel wel kan. Slecht één manier om dat zeker te weten.

De volgende stap wordt het primen van de ondergrond.


playmobil diorama

playmobil diorama
Met een potlood kan ik makkelijk de verdeling optekenen.

 

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.