Geeks op Stap

Op Bezoek in Stripwinkel Yendor Rotterdam

Het is een vast ritueel. Tijdens elke Citytrip plan ik een bezoek aan een lokale stripwinkel. In Rotterdam valt de keuze op Stripwinkel Yendor. Die dag regent het voortdurend, en besluit ik me te beperken tot de winkel dat het dichtst bij de voornaamste winkelstraten ligt.

[su_quote]Chaos is hier volledig uit den boze. Alles straalt rust uit.[/su_quote]

Rotterdam kent naast Yendor ook House Of M Comics. Die laatste staan regelmatig op geekbeurzen als facts, Dutch Comic Con en Quinte’s Comic Cons. Alleen moet je daar wat verder voor rijden.

stripwinkel Yendor Rotterdam

Stripwinkel Yendor Rotterdam

Binnen is alles strak en netjes geordend. Kaders hangen netjes naast elkaar. Er zijn aparte vleugels met Europese en Amerikaanse titels. Chaos is hier volledig uit den boze. Alles straalt rust uit.

Op de eerste verdieping wacht een klein en divers assortiment aan merchandise. Met posters, spaarpotten, Funko POP, beeldjes, T-shirts en voetvegen mag je de term divers zelfs heel letterlijk nemen. Maar het oogt allemaal wat kaal en het voelt als een verloren ruimte.

De vitrine vol Batman auto’s kan me charmeren. Ik ben verslingerd aan Hotwheels filmauto’s, maar had geen idee dat er zoveel varianten bestaan. Nu ik de Japanse miniaturen heb gezien, kietelt het enorm om die ook te verzamelen.

stripwinkel Yendor Rotterdam Hotwheels Batman

The Price Is Right

In een grootstad durven de gespecialiseerde geekwinkels iets duurder zijn, maar Stripwinkel Yendor hanteert normale prijzen.

Voor wie net als mij graag eens in de koopjeshoek snuistert, is er een klein hoekje met trades aan sterk verminderde prijzen. Zo kan ik Batman, Volume 9: Bloom aan een fractie van de reguliere prijs kopen.

Yendor Stripwinkel Rotterdam

Waar vind ik Stripwinkel Yendor?

Adres: Korte Hoogstraat 16, 3011 GL Rotterdam

Website: Yendor

Instagram: Yendor Instagram

Yendor Rotterdam stripwinkel Asterix

Batman Cars Yendor Rotterdam stripwinkel

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Eén reactie

  • Nostra

    Alhoewel ik er nooit strips heb gekocht ging ik er altijd wel regelmatig heen vanwege filmgerelateerde merchandise, is een fijne winkel. Ben er al lang niet meer geweest, terwijl ik er af en toe in m’n pauze wel eens langswandel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.