Interviews

MishMash 80’s Make-Over neemt je terug naar de jaren 80

Je vrienden en familie hebben ongelijk  als ze het een midlife crisis noemen. Neem het van mij aan, het is perfect normaal dat je de jaren 80 nog eens wil herbeleven. Het is geen aandoening of mentale dwaling, maar een bewijs van intelligentie.

Wat als ik je nu vertel dat het niet alleen mogelijk is om even terug te keren, maar dat je dit als Madonna, George Michael, Billy Idol of een andere held uit het gouden tijdperk kan doen?

MishMash 80’s make-over

Het gebeurde bij toeval. Mijn Facebookpagina van 80sGeek kreeg een like van MishMash 80’s make-over. Je kunt me geen beter aas toewerpen dan een 80 in je titel te plaatsen. Natuurlijk ga ik dan even op de website gluren.

[su_quote cite=”MishMash 80’s make-over”]Mishmash verzorgt jouw ‘eighties verantwoorde’ restyling. Van kop tot teen, van make-up tot epaulet, van (wafel)haar tot powerpump. Laat ons jou onder handen nemen voor een flitsende flashback![/su_quote]

Een styliste die jou in je favoriete 80’s ster kan omtoveren? Daar wou ik meer over te weten komen.

Dus nam ik contact met Stephanie Vermeulen, de vrouw achter het concept, die ik vervolgens bombardeerde met vragen.

Hoe is MishMash 80’s make-over ontstaan?

“Een collega had een foto op Facebook gezien waar ik les visagie aan tieners gaf. Dat was als vriendendienst voor een andere collega die toneelles geeft aan jongeren. Hij vroeg me of ik dit ook professioneel wou doen voor groepen. En het liefst met hoekje af.”

Met een hoekje af?

“Ik wou iets creatiever en meer met een u ne keer goe laten gaan – gehalte. Het zou tenslotte als creatieve uitlaatklep dienst doen.”

Bekijk je het als een gat in de markt?

“Neen, eigenlijk niet. Het idee is eerder organisch gegroeid. Ik verkleed me graag, ben graag met make-up bezig, en die 2 wou ik graag combineren.”

MishMash 80's make-overWaarom koos je dan voor de jaren 80?

“Het extravagante en het kleurrijke spreekt me erg aan. Ik heb een voorkeur voor kitsch en kleuren. Als kind heb ik veel modeboeken doorbladerd en was ik verzot op de Soundmixshow – winkel met al die kleren en accessoires. Dat alles tezamen zorgde ervoor dat ik verkleedfeestjes in een 80’s thema wou geven.”

Waar is de eerste MishMash 80’s make-over voor een groot publiek getest?

“Via een collega kwam ik bij Quinte Ridz terecht. Hij was net op dat moment met de eerste editie van Starcom bezig. Voor hem waren we als act op de beurs welkom. Nu, gezien het onze eerste optreden voor een groot publiek was, blijf je toch even bang afwachten om de reacties te zien en te horen. Toen die positief waren gaf ons dat de moed om verder te gaan.”

Ik neem aan dat je dit niet alleen doet.

“Nee, Rudy Carlier, de fotograaf verzorgt de fotoreportage. Mijn vriend helpt me met op- en afbouwen. Kleinere groepen begeleid ik zelf, maar als er grotere groepen zijn komt een vriendin-visagiste helpen.”

Want de jaren tachtig zijn machtig!

Ik zie regelmatig wat van je foto’s op Instagram verschijnen, en het lijkt me een fantastische beleving. Zijn er populaire make-overs die veel terugkeren?

“80’s Madonna en Jane Fonda zijn de klassiekers. Leggings, beenverwarmers, tutu’s en fishnet scoren steeds. Het wafelijzer voor het haar ook. Mijn übergirly jeansvestje met pareltjes, kant en roze is ook een topper.”

[su_quote cite=”Stephanie Vermeulen”]Ik koop vaak die spullen waarvan mensen denken ‘wat gaat zij daarmee aanvangen ‘.[/su_quote]

Gebruik je de authentieke attributen en kledij uit die periode? 

“Deels authentiek, deels nieuw. Enkel werken met authentieke stukken lukt gewoon niet; en niet enkel omdat vintage duur is. De kledij scheurt al eens, oorbellen raken verloren, … Ik  probeer zoveel mogelijk in huis te hebben. Als ik nieuwe stukken aankoop, hou ik de eighties look wel goed voor ogen.”

Waar haal je alles?

“Ik  koop veel kledij online. Attributen vind ik dan vooral op rommelmarkten terug. Ik koop vaak die spullen waarvan mensen denken ‘wat gaat zij daarmee aanvangen ‘. Ik blijf ook 80’s dingen ontdekken dat ik blijkbaar in mijn jeugd heb gemist, en op een gekke manier toch vertrouwd aanvoelen.”

MishMash 80's make-over

De jaren 80 waren berucht om het gebruik van felle kleuren. Vind je dat allemaal nog makkelijk terug?

“Ja hoor, ik werk nu veel met NYX, een professioneel merk dat een groot gamma aan kleuren en soorten make-up heeft. Online vind je ook veel. Wanneer ik iets van make-up tegenkom dan kijk ik of het nuttig kan zijn voor MishMash.”

MishMash 80's make-over pruikenIk moet het vragen, Stephanie. Hoe creëer je die prachtige en typische grote haardos? 

“Ik toupeer en waffel het haar. Binnenkort heb ik een curltang waarmee ik snel een permanentlook kan creëren. Maar ik heb een 20-tal pruiken voor vrouwen en mannen voor zij die zich volledig willen vermommen.”

Je vermeldt mannen. Ik ging er verkeerdelijk van uit dat enkel vrouwen hier interesse voor hebben. 

“Het is zowel voor mannen als voor vrouwen. Mijn ervaring is dat er altijd mannen zijn die zich ook graag eens in een vrouwenoutfit steken. Ik heb niet zo veel mannenkledij als voor vrouwen. Het is moeilijker om bijvoorbeeld verschillende maten van broeken te vinden. Bij vrouwen kan je rokken innemen met spelden of de stof geeft wat mee. Bij mannenbroeken kan dat niet. Ik heb dus vooral bovenstukken op kleurrijke joggings en paar (loop)shorts na.”

[su_quote cite=”Stephanie Vermeulen”]Mijn ervaring is dat er altijd mannen zijn die zich ook graag eens in een vrouwenoutfit steken.[/su_quote]

Party Like It’s 1980

Kun je kort uitleggen welke formules MishMash 80’s make-over aanbiedt?

“Ik heb een Light en Large versie. De Light versie bestaat uit make-up & hair, juwelen en een digitale fotoshoot. In de Large krijg je versnapering, vintage kledij, en krijgt elke deelnemer een polaroidfoto na de fotoshoot. Beide beginnen met een diapresentatie over de jaren 80, en eindigen met een kleine verrassing voor de hele groep. In de large versie is er nog een bijkomende kleine verrassing inbegrepen voor de aanstaande bruid of jarige, maar ik verklap niet wat het is. Ik kan enkel zeggen dat het iets is dat we in de jaren 80 deden en nu (bijna) niet meer wordt gedaan.”

80's make-over MishMash

Is er een vaste locatie?

“Je kunt de workshop bij mij thuis boeken. Dat is vooral voor kleinere groepen tot 8 personen. Als alles goed gaat heb ik vanaf januari een vaste locatie en kan ik grotere groepen bedienen. Maar ik kan ook probleemloos op locatie komen. Ik heb 20 make-up spiegels en kan ook in shiften werken. Kledij is er zeker genoeg: mijn collectie telt 596 stuks.”

Het lijkt me ook ideaal voor team-building.

“Voor bedrijven zijn er andere formules en werken we op maat van de klant. Zo voorzien we het nieuwjaarsfeest voor de gemeente Wevelgem van 80’s make-up en kledij.”

Wat vind jij het leukste onderdeel van je workshop?

“Wanneer de workshop thuis plaats heeft, doe ik een onthulmoment. De deelnemers mogen dan een laken, dat de 2 ruimtes van elkaar scheidt, wegtrekken en de kamer met kledij en accessoires ontdekken. Die verbazing is altijd leuk om te zien en te horen.”

MishMash 80's make-over Teambuilding

Meer informatie over MishMash 80’s make-over vind je op de website, Facebookpagina en Pintrest.

Alle foto’s zijn eigendom van MishMash 80’s make-over en mogen niet zonder toestemming gekopieerd worden.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.