Hits Of The 80s

Hits Of The 80s – Wakker Worden met Wham! (1984)

Wake Me Up Before You Go-Go

Wham.

De 80ies Boysband bij uitstek. George Michael en Andrew Ridgeley, dansend als één brok positieve vibe in hun met catchy slogan – Choose Life – bedrukte helderwitte T-shirts terwijl het achtergrondkoortje het vergankelijk popdeuntje vrolijk meedanst. Tientallen jonge meisjes, adoratie in de ogen, huppelend op het ritme van de spastische bakvis.

Ver weg van de duistere zombies van de New Wave waar iedereen langzaam op is uitgekeken, brengt Wham! hun mission statement van dansen, plezier maken en meisjesharten veroveren.

Waarom kritisch zijn over het leven rond je? Vergeet de Koude Oorlog. Vergeet de crisis waarin PM Margaret Thatcher het land heeft ondergedompeld. Denk niet aan je verloren toekomst. Life is fun, fun, fun.

Veel hits maakt Wham! uiteindelijk niet. Hoewel het duo dat als gelijkwaardig wordt bestempeld, heeft iedereen door dat George Michael met zijn gouden stem de hoofdreden van het succes is. Zoals dat bij elke boysband hoort, gaat de getalenteerde zanger solo verder. Vermoedelijk verhuist Andrew Ridgeley naar het Huis van Vergeten Artiesten waar hij Art Garfunkel en John Oates gezelschap hield. (Achtergrondmadeliefjes Pepsi & Shirley laten dan wel nog even van zich horen).

wham

Wham! Bam Thank You Man

Na even de temperatuur te voelen met Careless Whisper en A Different Corner, en met I Knew You Were Waiting (For Me), een grootse duet met Aretha Franklin, een wereldhit te scoren, laat George Michael zijn meesterwerk Faith op de wereld los. Met één elpee vestigt hij zich tussen Michael Jackson, Madonna, Prince, Bruce Springsteen en U2 in de hoogste regionen van de popmuziek.

Het grote probleem met vroeg pieken is er gevolg aan geven. Na een tenenkrullend duet met Elton John en een gesmaakt optreden op het Freddie Mercury Tribute Concert valt er artistiek weinig meer te beleven.

Privé geeft hij de tabloids dan wel voer om schrijven. Tot niemands verbazing komt de zanger – sans Millenium Falcon – uit de kast. Maar leuker wordt het wanneer de politie hem in volle glorie op een guur mannentoilet betrapt. Het leverde hem naast wat bedenkelijke publiciteit wel de hit Let’s Go Outside.

Ongetwijfeld één van de belangrijkste en beste artiesten van de jaren 80, is George Michael niet langer de grote wereldster dat een zanger met zijn stem hoort te zijn.

george-andrew-wham-320515

Voor wie meer popdeuntjes wil.

Hits Of The 80ies #1 Die Zomer met Bananarama (1984)

Het relaas van Stock, Aitken & Waterman

De volledige playlist van Hits Of The 80s is trouwens te beluisteren via YouTube.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.