Favoriete artikels,  Hits Of The 80s

Hits Of the 80s – Courteney & The Boss (1984)

Rebel Without A Clue

Soms wil het echt niet lukken in de muziekwereld. Hoe hard hij ook probeerde, hoeveel nummers hij ook schreef, na jaren ploegen in de Amerikaanse kleinkunstmiddens blijven relevantie en succes uit de greep van Bruce Springsteen. Zijn alledaagse look en onverzorgd uiterlijk slaan niet aan bij het brede publiek.

In 1984 wordt alle hoop op zijn nieuwe LP Born In The USA gericht. Nu moet het echt gaan lukken. Beseffend dat de gitarist worstelt met een gebrek aan charisma, doet zijn management beroep op een jonge actrice om de videoclip bij de nieuwe single Dancing In The Dark op te smukken.

De combinatie van een bezwete Bruce Springsteen met een stralende Courteney Cox is genoeg om het alledaagse nummer naar de top van de hitlijsten te duwen. Betekent dit eindelijk de grote doorbraak van The Boss?

courteney cox boss

Who’s The Boss

Het zou echter anders lopen. Courteney Cox profiteert van de profilering en bemachtigt rollen in hitfilms als Masters Of The Universe (1987), Cocoon: The Return (1988) en Ace Ventura: Pet Detective (1994). Ze gaat pas echt supernova wanneer ze schittert als Monica Geller in de dramareeks Friends dat 10 seizoenen lang tot één van de meest bekeken programma’s behoort

Maar waar de actrice, na Dancing In The Dark, een succesvolle carrière kan uitbouwen, vergaat het de jeansdragende rocker minder goed. Na het tijdelijke en voornamelijk commerciële succes van Born In The USA, verdwijnt The Boss uit de schijnwerpers. Hij brengt af en toe nog wat nieuw werk uit, en hij blijft de wereld rondtouren. Hunkerend naar de aandacht van zijn tanende fanbase vecht hij zich een weg terug naar de vergane glorie.

Bruce-Springsteen-Dancing-in-the-Dark

Volgende week klauteren we uit de obscuriteit en dansen we samen met megaster Sabrina.

Ben je die toevallige nieuwe lezer, dan raad ik je onderstaand artikel aan.

De Uitdaging: Hits Of The 80s

De volledige playlist van Hits Of The 80s is trouwens te beluisteren via YouTube.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.