Rebel Without A Clue

Soms wil het echt niet lukken in de muziekwereld. Hoe hard hij ook probeerde, hoeveel nummers hij ook schreef, na jaren ploegen in de Amerikaanse kleinkunstmiddens blijven relevantie en succes uit de greep van Bruce Springsteen. Zijn alledaagse look en onverzorgd uiterlijk slaan niet aan bij het brede publiek.

In 1984 wordt alle hoop op zijn nieuwe LP Born In The USA gericht. Nu moet het echt gaan lukken. Beseffend dat de gitarist worstelt met een gebrek aan charisma, doet zijn management beroep op een jonge actrice om de videoclip bij de nieuwe single Dancing In The Dark op te smukken.

De combinatie van een bezwete Bruce Springsteen met een stralende Courteney Cox is genoeg om het alledaagse nummer naar de top van de hitlijsten te duwen. Betekent dit eindelijk de grote doorbraak van The Boss?

courteney cox boss

Who’s The Boss

Het zou echter anders lopen. Courteney Cox profiteert van de profilering en bemachtigt rollen in hitfilms als Masters Of The Universe (1987), Cocoon: The Return (1988) en Ace Ventura: Pet Detective (1994). Ze gaat pas echt supernova wanneer ze schittert als Monica Geller in de dramareeks Friends dat 10 seizoenen lang tot één van de meest bekeken programma’s behoort

Maar waar de actrice, na Dancing In The Dark, een succesvolle carrière kan uitbouwen, vergaat het de jeansdragende rocker minder goed. Na het tijdelijke en voornamelijk commerciële succes van Born In The USA, verdwijnt The Boss uit de schijnwerpers. Hij brengt af en toe nog wat nieuw werk uit, en hij blijft de wereld rondtouren. Hunkerend naar de aandacht van zijn tanende fanbase vecht hij zich een weg terug naar de vergane glorie.

Bruce-Springsteen-Dancing-in-the-Dark

Volgende week klauteren we uit de obscuriteit en dansen we samen met megaster Sabrina.

Ben je die toevallige nieuwe lezer, dan raad ik je onderstaand artikel aan.

De Uitdaging: Hits Of The 80s

De volledige playlist van Hits Of The 80s is trouwens te beluisteren via YouTube.

3 gedachten over “Hits Of the 80s – Courteney & The Boss (1984)

    1. Grappig?
      De clip is zo geniaal in zijn eenvoud. Rond die periode maakte iedereen wel een “live” clip, zelfs Prince deed er vrolijk aan mee, maar deze springt er uit om bovenstaande redenen.

Gooi het in de groep

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.