Geeks op Stap

Geeks In London – Madame Tussauds

Het leek een eeuwigheid geleden. Mijn vorige bezoek aan Madame Tussauds dateerde van 1981. Op foto’s zie ik de kleine 80sGeek poseren met J.R. Ewing en John McEnroe. Zonder die foto’s is het vaag. Enkel het aansluitende bezoek aan de London Planetarium kan ik me nog levendig voor ogen houden. Niettemin blijven het leuke herinneringen. Omdat ik dat gevoel aan mijn zonen wou doorgeven stond tijdens onze trip naar London een bezoek aan Madame Tussauds verplicht gepland.

[su_quote]Het is best vreemd, maar in plaats van het detail en afwerking van de beelden te bewonderen, nemen bezoekers de ene selfie na de andere.[/su_quote]

Wat is Madame Tussauds

Die enkelingen die het museum niet kennen – en ik oordeel niet – verdienen een korte uitleg. Madame Tussauds herbergt een indrukwekkende verzameling aan wassen beelden met gelijkenissen van onze bekende medemensen. Popsterren, politici, historische figuren, atleten, filmsterren en andere nutteloze celebritys worden op die manier vereeuwigd.

Het museum is niet exclusief aan London. In meer dan 20 steden wereldwijd, waaronder New York, Amsterdam en Singapore kun je een bezoek plannen.

Wax thumb up

  • Madame Tussauds is behoorlijk uniek. Nergens vind je deze heerlijke mix van geschiedenis, fictie en popcultuur.
  • Selfie paradise. Het is best vreemd, maar in plaats van het detail en afwerking van de beelden te bewonderen, nemen bezoekers de ene selfie na de andere. Want hun vrienden gaan echt geloven dat ze Will. I.Am, E.T. en Michael Jackson hebben ontmoet.
  • De Marvel 4D Experience is leuk om met de kinderen te doen, maar voor de oudere Marvel-fans kan het echter wat kinderachtig aanvoelen. Kleine tip: de por in de ribben vanuit de stoel die de klauwenaanval van Wolverine moeten voorstellen voelen niet aangenaam.
  • Al heb je de props en decors op andere plaatsen gezien, blijft de Star Wars Experience de moeite waard. Het is trouwens veel mooier uitgewerkt dan Star Wars Identities: The Exhibition. Vooral Darth Maul lijkt levensecht.

Wax thumb down

  • Madame Tussauds kan druk zijn. Heel druk. Ik heb het niet overwogen, maar over de koppen lopen moet doenbaar zijn.
  • Niet alle beelden zijn even geslaagd. Tot grote teleurstelling van hun talrijke vrouwelijke fans lijken wassen Brad Pitt en George Clooney niet op hun origineel. Scarlett Johansson dan gelukkig wel.
  • Sterren waarvan je een beeld verwacht staan er dan niet. Geen Christiano Ronaldo, geen Lionel Messi en geen Koen Wauters.

Madame Tussauds London Hulk

Wassen Tips

  • Boek je bezoek op voorhand. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Je spaart niet alleen geld (tot 15% goedkoper), maar ook tijd uit.
  • Kies om het museum vroeg te bezoeken. Zo boekten wij om 10u, en hoewel het er reeds druk was, viel dit mee. Bij het buitenkomen rond 11u45 zagen we een rij wachtenden die rond het gebouw cirkelde.
  • Koop de souvenir guide. Je kunt het samen met je tickets online bestellen, en in de eerste zaal afhalen. Het is niet al te duur, en helpt je om je bezoek later je herinneren.

Marvel Heroes Command Centre London Madame Tussauds

The Sound Of The Underground

Marylebone Rd, Marylebone, London NW1 5LR

Underground: Baker Street (Bakerloo, Circle, Jubilee, Metropolitan, Hammersmith & City)

Online: https://www.madametussauds.com/london/en/

Instagram: https://www.instagram.com/madametussauds/

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.