Het leven zoals het is

De leesstapel – een update

“Daarom heb ik besloten een voor mij drastische stap te nemen, en zal ik geen nieuwe titels kopen voor de leesstapel verdwenen is. Geen nieuwe aankopen tot alles gelezen is.” – 

Met deze legendarische woorden sloot ik een minder legendarische post op mijn blog af. Ik was vastbesloten geen nieuwe lectuur aan te schaffen. Cold turkey bleek de enige logische optie. Mezelf kennende plaatste ik nog een allerlaatste zin aan de post toe.

“Een schier onmogelijke opdracht dat ik geen enkele kans op slagen geef.”

Nochtans, ik heb me ingehouden, en er zijn verzachtende omstandigheden.

Bonte’s 

In één van de talrijke volgepropte rekken die de tweedehandswinkel rijk is vind ik twee kleine, en behoorlijke oude, MAD boekjes. Moet ik die gewoon laten liggen? Neen toch. Stel je voor dat deze juweeltjes in handen van het proletariaat zouden komen. Ik heb deze boeken gered van een stille dood in de papiermand.

Mad Magazine Bonte Leesstapel Update

Kickstarter

Een Kickstarter ondertekenen doe je uit puur altruïsme. Natuurlijk krijg je een fantastisch art-of-boek dat de aankoopprijs meer dan rechtvaardigt, maar – belangrijker – je hebt een creatieveling in zijn project gesteund. Mensen helpen geeft een warm gevoel. 

Amazon

Deze aankopen mag ik ook niet aanrekenen. Het zijn pre-orders, en bijgevolg bestellingen van voor ik de belofte maakte. Wat kan ik er aan doen dat Amazon me alles deze maand verstuurde? Ik ben een slachtoffer van hun logistiek beleid. 

Totally Awesome The Greatest Cartoons of the Eighties amazon leestapel update

Cutie Honey The Classic Collection leesstapel update

Stand & deliver Adam Ant leesstapel update

De Striep Brugge

Ook hier wens ik geen verantwoordelijkheid voor te nemen. De bedrijfsleiders van De Striep Brugge kochten de stock van Epic Gent over om aan sterk verminderde prijzen in de winkel aan te bieden. Zo vangen ze gevoelige striplezers als mezelf, die argeloos binnenwandelen en met deze realiteit geconfronteerd worden, in hun duistere web.

Oudere trades van John Byrne vind je enkel sporadisch nog terug. Nog een geluk dat de eerste volumes van heel wat reeksen ontbraken. Anders was de schade veel groter geweest.

Gotham Central Brubaker

Future Quest Hanna Barbera

Green Lantern Corps DC

Ghostbusters Slimer IDW

The Walking Dead 100 project

John Byrne Danger Unlimited

John Byrne Next Men

Speed Racer Born To Run

Marvel Maximum Security

In God's Country Marvel

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.