Film

De Magie van Filmposters: The Thing (1982)

Niets dat vroeger filmfans meer prikkelde dan de filmposter. In een tijdperk zonder internet, trailers en het traditionele spammen via sociale media, was het bovendien de belangrijkste vorm van reclame. Soms handgetekend of geschilderd, soms een bonte mix van fotomateriaal, maar steeds kleurrijk, mogen ze als kleine kunstwerkjes worden beschouwd. Ik daag je uit een originele oude poster in handen te krijgen zonder grote bedragen te betalen.

Daarom breng ik graag hulde aan de film en zijn poster, en laat ik jullie genieten van het originele oude werk en van enkele moderne interpretaties. Vandaag is The Thing aan de beurt.

The Thing (1982)

In 1982 verraste regisseur John Carpenter het bioscoopgaand publiek met het drama The Thing. Het verhaal vertelt over een buitenaards wezen dat op aarde is gecrasht en vriendschap zoekt met de plaatselijke bevolking. Alleen wordt het in zijn bedoelingen niet begrepen en proberen de mensen het te doden.

In de belangrijkste hoofdrol zien we vaste waarde Kurt Russell terug. Russell gaf gestalte aan iconische helden Snake Plissken en Jack Burton, ook film van dezelfde regisseur.

De personages en afbeeldingen van The Thing zijn eigendom van Universal Pictures. Custom posters worden met artist vermeld.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.