Merch uit en over de jaren 80

Arnold Schwarzenegger in klassieke videogames

Misschien heb je je ooit al eens afgevraagd, of niet, hoeveel klassieke videogames gebaseerd zijn op films met Arnold Schwarzenegger. Het is alvast een leuke denkoefening. Want wie de beginjaren van de consoles heeft meegemaakt herinnert het zich wellicht nog. In de jaren 80, en diep in de jaren 90 eigenlijk, werd elke succesvolle film door een bijhorende game gevolgd.

Klinkt als een goed idee? Uiteraard, maar alleen kwam er heel wat bagger uit. Houd in gedachten dat voor de explosie van de online sites je weinig tot geen goede reviews had. Je kocht een game louter op basis van een glossy pagina reclame en de verpakking. Dus gebeurde het heel regelmatig dat je tot 3000 oude Belgische franken (zo’n 75 EUR) uitgaf voor een spel dat je na 5 minuten spelen ritueel wilde verbranden. De verwijzing naar de Atari game van E.T. The Extra Terrestrial is misschien cliché, maar illustreert dit perfect.

Arnold Schwarzenegger

Maar het leek me een goed idee om alle games waar de voormalige Governator in schitterde even op te lijsten.

In mijn kortstondige zoektocht – Google – belandde ik snel bij een aflevering van YouTube sensatie Angry Video Game Nerd. Gezien het mij een hoop werk spaart, deel ik dit filmpje graag met jullie. De kleurrijke vlogger beantwoordt immers aan de hand van beeldmateriaal onze vraag met verve.

Ik verwittig jullie lieve mensen graag op voorhand. Mijnheer Nerd vloekt graag. Veel. En kleurrijk.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

 • Michael Minneboo

  De hele vlog van de Angry Video Nerd gekeken. Leuk gedaan. Zelf had ik vroeger geen NES, wel een Commodore 64. Daar had ik de Batman-game van Burtons eerste Batman-film van. Uren meegespeeld, al was de game eigenlijk niet zo heel goed.

  • Axel

   Michael, als je herinneringen hebt aan de commodore 64 kan ik je binnenkort wel een plezier doen.
   Een Batman-game had ik het eerst op de Commodore Amiga, en neen, die was ook geen hoogvlieger.

   De vlogs van AVN zijn hilarisch, en informatief. Alleen wordt er ietsje te veel gevloekt.

   • Michael Minneboo

    Axel, ik vind zijn vloeken wel kleurrijk. En hij heet ook ANGRY video game nerd 🙂 Dat is wel een hint natuurlijk. Ik was vroeger dol op mijn Commodore. Mijn eerste kennismaking met games was een Atari computer overigens, met van die cardridges. Maar achter de Commodore bracht ik menig uurtjes door. Ik zit er wel weer aan te denken om een spelcomputer aan te schaffen, maar dat wordt waarschijnlijk een Playstation 4. Wat heb jij?

    • Axel

     Wij – want ik deel met de kinderen – gebruiken een PS1, PS2 en PS3, een Atari Flashback en de retro SEGA. Momenteel kruipt enorm veel tijd in de LEGO games voor de PS3, maar ik kan nog genieten van Age Of Empire III op de PC.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.