Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – Facts 2017 Fall Edition

Na de zinderende nuchtere benadering van Facts 2017 en het overweldigende fotoverslag, volgt de epiloog.

Want zoals de lieve mensen van de organisatie het graag zien, heb ik heel wat gekocht. Je gaat nu eenmaal niet naar een beurs met een lege portemonnee.

Merchandise

Als koopjesjager was ik dolgelukkig als ik bij een stand zowel Eaglemoss Marvel figurines en Funko ReAction figures aan 2 EUR per item zie liggen. Bij Eaglemoss probeer ik me te beperken tot figuren die hun hoogtepunt in de jaren 70 kenden. De verhoudingen tussen de figuren is twijfelachtig. Juggernaut is kleiner dan Kingpin.

Eaglemoss Marvel facts 2017 haul

Op zich lijken die ReAction figuren nergens op, maar als je ze met kaart uitstalt geeft het je cave wat kleur. Daarbij, wie wil nu geen miniatuurversie van Elisabeth Shue.

Funko ReAction Scarface

Funko ReAction The Fifth Element

Funko Terminator 2

Funko Terminator T800

Snap Crackle Pop

Wat doet een hevige criticus van de alom aanwezigheid van Funko POP op geekbeurzen? Natuurlijk, hij koopt er zelf. In mijn verdediging pleit ik enkel dat ze goedkoop waren. 5 EUR is geen geld voor de veredelde Bobble Heads. Vooral niet als ze de kernfiguren van Battlestar Galactica voorstellen. Commander Adama liet ik liggen wegens gebrek aan uitstraling.

Battlestar Galactica Funko POP facts 2017

Star Wars

Jaloers was ik op de geinigheden die Teekay 421 vzw voorzitter Tim Veekhoven had gekocht. Zijn Leren Kloklezen met de Ewoks stak me de ogen uit. Ik was er op gebrand even ludieke Star Wars items op te sporen.

Volgens mij ben ik daar in geslaagd. Naast de Carbonite Han vingerpuzzel en de Anakin spaarpot, kon ik de hoogst exclusieve en zeer gelimiteerde trading card van Master Jevaho op de kop tikken. Op de secundaire markt is deze kaart zo goed als onvindbaar en onbetaalbaar gebleken.

Star Wars facts 2017

star wars facts 2017

Jeffrey Van Hove force relics

star wars force relics

Kopje koffie, glazenwasser?

Koffie halen bij Malkavian wordt een vast ritueel. Zijn Doppio smaakt zoals het hoort en mijn echtgenote was aangenaam verrast door de Black Panther.

Koffie betekent ook mugs. Elke beurs gaat er ene mee. De Doctor Who lijkt met het motief in reliëf te mooi om uit te drinken. De Greg Horn Elektra viste ik uit een 0,50 EUR doos.

Comics & trades

Bij Cheap Comics was het drummen, en met de kinderen jengelend rond me kreeg ik amper de tijd om tussen de trades te snuisteren. Vlug nam ik Bloodshot Reborn (Valiant) en Black Panther (Marvel) mee. Geen idee of ze goed zijn. Ze liggen onderaan de leesstapel, dus vraag het me deze komende zomer nog eens.

Kuieren in Artist Alley

De leukste zalen blijven telkens Fan Village en Artist Alley (heten ze dat nog zo?). De immer bescheiden Kenny Rubenis verdient van elke geek een compliment. In tegenstelling tot wat iemand me wijsmaakte, tekent hij geen kinky versies van zijn stripfiguren.

Kenny Rubenis facts 2017

Kenny Rubenis facts 2017

Pieter de Poortere beschikt dan over een gewiekste rechterhand die je je schuldig laat voelen als je niets van hem koopt. Als dank liet hij de Rode Ridder in het album vereeuwigen.

Als laatste goede daad van de dag bracht ik een bezoekje aan cartoonist Lectrr. Ook al nam hij enkele jaren terug zijn afscheid van de beurs, blijkt hij elk jaar aanwezig te zijn. Omdat hij me ergens tot het aanschaffen van Art Of boeken heeft bekeerd, gaf ik hem trots mijn nieuwste aanwinst om te signeren. Carte blanche. Wat hij met verve deed.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.