Merch uit en over de jaren 80

Het dilemma van The Warriors (MezcoToyz)

February 9, 2019 marks the 40th anniversary of the timeless cult hit, ‘The Warriors’. In honor of this occasion, The Warriors join the One:12 Collective with a four-figure deluxe box set and are packaged together in a special edition, collector-friendly metal tin – perfect for displaying alongside the gang!

Meer had de nieuwsbrief van MezcoToyz niet hoeven te schrijven om me naar hun site te lokken. Voor wie de Engelse taal niet machtig is geef ik graag een korte vertaling. MezcoToyz produceert een set figuren uit de cultfilm The Warriors (1979, Walter Hill).

The Warriors blijft één van mijn favoriete films. En, belangrijker, het staat nog steeds stevig overeind. Mijn zonen, aan wie ik de film enkele maanden geleden toonde, waren onmiddellijk overtuigd. De avonturen van een bende straatjongeren die zich een weg naar Coney Island knokken spreken tot de verbeelding. Ajax, Vermin, Rembrandt en Cowboy. Michael Beck ijzersterk als Swan. De officiële releasedatum staat dan wel op 1979, The Warriors behoort tot de eerste films met een typische 80ies vibe.

“Warriors, come out to pla-ay!”

Niettegenstaande dat ik mezelf heb opgelegd geen moderne figuren meer aan te kopen, moet ik eerlijk toegeven dat ik hier serieus twijfel. Ik mag niet te lang staren op de verdraaid goed afgewerkte gezichten, de lederen vestjes met het logo en de andere extra’s (waaronder een molotov cocktail).

The Warriors zouden fantastisch staan in mijn vitrinekast. Laat het nu net Swan, Ajax en twee van de Baseball Furies, hun tegenstanders, zijn. Ik zoek tal van redenen om niet toe te geven.

De belangrijkste wordt de hoge prijs. $275.00 is niet weinig. Tel daar niet alleen de portkosten, maar ook de onvrijwillige bijdrage aan de Belgische douane bij, en het wordt behoorlijk duur. Een geluk dat ik gierig ben.

Meer informatie vind je op hun officiële site.

https://www.mezcotoyz.com/one-12-warriors-deluxe-box-set

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.