Televisie

Obscure Televisieshows uit de jaren 80 – Bullseye (ITV)

[su_quote cite=”Jim Bowen”]You can’t beat a bit of Bully[/su_quote]

Naam: Bullseye

Speelde van: 1981 tot 1995

Te zien op: ITV 

Concept: Quizen en vogelpieken

Presentator: Jim Bowen

Hoe werd het gespeeld?

3 teams van 2 speelden om de eindoverwinning. Na elke ronde werd het veld met 1 team verminderd. In de finale namen de overblijvers het op tegen een professionele dartsplayer.

Wie vormde een team?

Elk team bestond meestal uit of 2 vrienden (ongetwijfeld drinkebroers), of familieleden. Eén kon moeilijke vragen beantwoorden, de ander kon goed smijten. Bovendien genoten ze niet van een make-over op voorhand, waardoor het leek alsof de deelnemers uit de dichtstbijzijnde pub werden geplukt.

Meer nog, net als de mascotte Bully waren de meeste dartsspelers uit de kluiten gewassen getatoeëerde ossen. Heren (en dames) waarmee je best geen ruzie zoekt als ze wat pints tot zich hebben genomen. Neen, dit waren niet je typische Temptation Island deelnemers.

Bullseye contestants

Wat kon je winnen?

Tja, de variatie in prijzen voelde behoorlijk onevenwichtig. Sowieso ging je nooit met lege handen naar huis. Elke kandidaat kreeg een kleine versie van de mascotte Bully, een balpen en een biermok (of tankard). De geldprijs werd simpelweg uit de broekzak van presentator Jim Bowen gesleurd. Uit eerlijkheid telde hij het wel nog even.

De hoofdprijs winnen was een vergiftigd geschenk. Een auto is altijd leuk. Met een speedboot of een antieke grootmoederklok zag je de kandidaten angstig naar elkaar kijken. Hoe krijgen we dit thuis? Dit artikel toont enkele van de leukste prijzen.

Opmerkelijk: 

Bullseye, met zijn klemtoon op darts, kon enkel maar in Groot-Brittannië zijn bedacht. De kenmerkende droge humor van Jim Bowen, het omslachtig omgaan met briefjesgeld en de vele referenties naar bier,… Eigenlijk ademde de hele show Brits.

 

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.