Bachelor Party 1984 Tom Hanks
Film,  Reviews

Review: Bachelor Party (1984)

Na een halfuur ontaardt Bachelor Party in een bachanaal vol hoeren en pooiers, drugs en drank.

Voor Tom Hanks zich in Oscar-winnende films als serieuze acteur etaleert is hij vooral gekend als komisch talent. Zo speelt hij in de jaren 80 de hoofdrol in Splash (1984), The Money Pit (1986), Dragnet (1987), Big (1988), het miskende The Burbs (1989) en het snel te vergeten Turner & Hooch (1989). Tussen deze lijst brave komedies plaats ik bewust Bachelor Party (1984) niet. Bachelor Party is, en er schiet me nu geen andere term te binnen, een specialleke.

Bachelor Party

Regisseur: Neal Israel

Productiehuis: 20th Century Fox

Cast: Tom Hanks, Adrian Zmed (enigszins bekend als de sidekick van William Shatner in T.J. Hooker)

Kort samengevat:

Rick Gassko (Tom Hanks) gaat trouwen en zijn vrienden plannen een vrijgezellenfeestje in een hotelkamer.

Alles blijft braaf tot…

De film begint hoffelijk genoeg. We leren Rick en zijn vriendin Debbie kennen in de week voor ze gaan trouwen. We leren dat zijn toekomstige schoonvader hem met een passie haat, dat zijn schoonmoeder amper op een dieet van kalmeringspillen leeft en dat haar oud-lief haar terug wil. Gelukkig organiseren zijn suffe vrienden voor hem een vrijgezellenavond. Het zijn de traditionele ingrediënten die deel uitmaken van een brave en voorspelbare Tom Hanks comedy. Alles doet vermoeden dat het volgens het boekje zal verlopen.

Tot het escaleert.

Bachelor Party 1984 donkey
20th Century Fox

Na een halfuur ontaardt Bachelor Party in een bachanaal vol hoeren en pooiers, drugs en drank. Er is amper moraal en subtiel is de humor nooit. Promiscuïteit is niet verkeerd want het wordt zelfs aangemoedigd. Mensen worden uit het raam gedropt met de slagzin “I hope you die“. De hitsige Japanse zakenmannen, de Indische pooiers en de depressieve drugsverslaafden geven aan dat politieke incorrectheid en vrouwvriendelijkheid in 1984 nagenoeg onbestaande zijn.

Party Time

Beschouw je The Hangover (2009) en Bridesmaids (2011) als te braaf, dan kan Bachelor Party de honger naar grove humor stillen. In die zin is de film een uniek tijdsdocument, want het is ondenkbaar dat deze vandaag zou gedraaid worden zonder dat de belangengroepen de regisseur naar de brandstapel leiden.

De film wacht vol ongeduld op je in het Star assortiment op Disney +.

Bachelor Party 1984
20th Century Fox
@20th Century Fox

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.