De wereld van de geek

Mijn liefde voor The Punisher (Gastartikel)

De liefde van de man gaat niet alleen door de maag, maar ook door de loop van een semi-automatisch handwapen. Toch voor Tom Claerhout. Een gastartikel door een psychopathische vigilante in wording.

I Am The Punisher

The Punisher, Frank Castle, is een Marvel vigilante. Ik noem hem vigilante omdat hij geen held pur sang is. Iedereen kent zijn verhaal waarschijnlijk wel, maar gezien er heel wat wereldvreemde mensen deze blog volgen zal ik het verhaal nog eens brengen.

Frank Castle, een ex-marinier die in Vietnam heeft gevochten, komt terug uit de oorlog om met zijn gezin van het leven te genieten. Tijdens een lekkere, gezellige picknick is de familie Castle getuige van een afrekening binnen de maffia. Iedereen raakt dodelijk gewond behalve Francis. Hij zweert zijn familie te wreken – bij voorkeur op een bloederige manier –  als de beschuldigden vrijuit gaan. 

Punisher Frank Castle Netflix

Ik denk dat hij het meest menselijke karakter binnen het Marvel Universum is. Hij put zijn kracht en doorzetting, niet uit een superkracht, maar uit zijn verdriet en kwaadheid in onrechtvaardigheid. Dat is zeer herkenbaar en bewonderenswaardig. En ook al heeft hij een éénzijdige visie van gerechtigheid, hij kan er niet van af wijken.

Punishment On Screen

Punisher Tom ClaerhoutFrank Castle speelt tegenwoordig ook een rol in de Marvel televisiewereld. Zijn gastrol in NetflixDaredevil overtrof de hoofdpersonages. In de nieuwe The Punisher reeks is de hoofdrol opnieuw weggelegd voor Jon Bernthal. Zonder twijfel zet hij het personage geloofwaardig neer. 

Maar; mijn voorkeur gaat echter naar de vertolking die Ray Stevenson neerzet in Punisher: War ZoneGedurende de hele film zegt hij heel weinig, en laat zijn hardware het woord voeren. Aartsrivaal Jigsaw wordt gespeeld door Dominic West. Beide personages komen zo dichtbij de versies die we kennen uit de MAX-comics!

Punish The Comics

Na zijn debuut in Amazing Spider-Man #129 volgen heel wat verschillende reeksen : The Punisher, Warzone, War Journal, Suicide Run, 2099,… Maar voor mij leest Punisher het best in de verhalen van Garth Ennis. In zijn MAX-reeks krijg je ruwe, harde en soms wansmakelijke taferelen voorgeschoteld. Deze komen volgens mij het best overeen met de koude en wrede wereld van New York waar Frank in leeft.

In deze reeks valt op dat Frank Castle weinig praat, maar vooral veel doet. Dat typeert hem perfect. Hij is immers de verbitterde echtgenoot en vader die door Moeder Justicia tekort is gedaan. En waar gerechtigheid eindigt, start The Punisher!

 

 

 

Punisher Tom Claerhout

Waar rechtvaardigheid stopt, start Tom Castle.

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.