Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – Boeken in januari 2021

In plaats van een langdradige inleiding voor deze Mijn 80’s Haul te verzinnen, wil ik starten met een flauwe grap.

Een kip wandelt de plaatselijke bibliotheek binnen. Het begeeft zich naar de balie en kakelt Bwuk bwuk bwuk. De biblithecaris kijkt verwondert, maar gaat er vanuit dat de kip een boek wil. Hij geeft een willekeurig boek uit een dichtbij rek. De volgende dag staat de kip terug aan de balie. Bwuk bwuk bwuk. De bibliothecaris geeft opnieuw een boek mee. Na de derde dag besluit de bibliothecaris de kip te volgen en te zien wat een kip met het boek doet. Na een wandeling komt hij aan in het park waar de kip het boek naar een kikker gooit. Reddit reddit.

Tja, hoe volg je dit? Door foto’s van nieuwe aanwinsten met jullie te delen natuurlijk.

Boeken over films

Het opzoekwerk dat aan A Kind of Magic – Making the Original Highlander (Jonathan Melville) is vooraf gegaan moet immens zijn geweest. Het boek geeft een volledige achtergrond van idee tot script en van casting tot afwerken. Hoe gedroeg Sean Connery zich achter de schermen? Waar werd gefilmd? Het biedt weinig fotomateriaal, maar de inhoud maakt alles goed. Een aanrader.

Flash Gordon – The Official Story of The Film (John Walsh) en Alien Vault – The Complete Story and Legacy (Ian Nathan) zijn niet zozeer de gebruikelijke filmboeken die met grote regelmaat op de markt worden gegooid. Veel boeken rond de Flash Gordon film zijn er volgens mij niet te koop. Het op groot en luxueus formaat uitgegeven boek rond Flash Gordon schittert met zijn riante foto’s, tekeningen en concept art. Veel fotomateriaal is er ook in de Alien Vault terug te vinden, maar nieuw is het allemaal niet.

A Kind Of Magic - Making the Original Highlander (Jonathan Melville)
The official story of the film Flash Gordon
Alien Vault The Complete Story and Legacy

Boeken over auto’s en boeken over auto’s in films

In de strak gerangschikte boekenrekken van Tweedehandswinkel Bonte ligt De Wereld van Snelle Auto’s (John McGovern) op me te wachten. Een perfect naslagwerk voor wie wil weten welke auto’s in de jaren 80 populair zijn. De technische uitleg is ongetwijfeld fascinerend voor wie er iets van begrijpt. Ik ben een simpel man. Ik geniet van de foto’s.

Twee Bond-boeken sluiten de maand af. 007 – 50 Greatest Bond Cars mag eerder 50 Cars Seen in Bond Movies heten. De Moon Buggy uit Diamonds are Forever (1971) in dezelfde categorie plaatsen van de Aston Martin of Lotus Esprit gaat niet echt op. Superieur op elk vlak is Bond Cars – The Definitive History (BBC). Mooie foto’s gecombineerd met relevante en boeiende achtergrondinformatie maken dit het beste boek over Bond-wagens.

Snelle auto's jaren 80
007 50 Greatest Bond Cars
007 Bond Cars
De postkaarten zijn van de hand van Maarten Vande Wiele. Ze zijn verkrijgbaar via zijn Etsy shop.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.