Diorama

Hoe maak ik een Playmobil diorama – Stap 8: Aqua aka water

Binnen ruim 5 weken is het zo ver. Dan staat ondergetekende als debutant met zijn eigen diorama op de 3e Internationale Playmobilbeurs in Balen. Buiten wat gezonde stress verloopt alles prima. Tot ik deze week de persmededeling krijg doorgestuurd.

Axel Watteeuw brengt ons een kiekje van “de Mens”, waarin een educatief gedeelte en diverse mini diorama’s zijn verwerkt. Hij wil met zijn diorama graag aantonen dat je met playmobil harde en serieuze thema’s kan belichten. “Wat zou de mens doen als er morgen een feeënbos wordt ontdekt?”  Een feeënbos met feeën in handboeien en aan de andere kant wat “de Mens” met deze pracht zou doen, Bont van eenhoornhuid, zeep van botten …  De Hoorn van de eenhoorn symboliseert de neushoorn jacht.

De gezonde stress vloeit weg, en transformeert in keiharde stress. 5 weken is niet zo lang meer.

[su_quote cite=”Treebeard”]Release the river![/su_quote]

Take Me To The River

Het werkwoord wegvloeien brengt me naadloos bij mijn volgende stap, het realistisch maken van de centrale rivier. Omdat schilderen of boetseren totaal mijn ding niet zijn gooi ik het over een andere boeg. Maar ik wil er toch structuur in brengen.

De oplossing komt van mijn oudste zoon. In zijn lessen aan de techniekacademie leert hij kennis maken met scheikunde. Eén van hun opdrachten is het maken van badzout.

Wat heb je nodig?

  • zout (de grote zakken standaardzout uit de supermarkt volstaan, dus geen nood om fleur de sel te gebruiken)
  • etherische olie
  • vloeibare kleurstof

Deze ingrediënten bij elkaar mengen, het is klaar. Instant water.

playmobil diorama water

playmobil water diorama

Playmobil diorama water aqua rivier

Ongetwijfeld is alles makkelijker met blauwe siersteentjes. Maar ik leef in de waan dat de geur die ik bij mijn zout vermeng sterk genoeg zal zijn om in een grote zaal tot zijn recht te komen, en de toeschouwers te verbluffen.

Een ander voordeel is de ongelijke kleuring van het zout. Dan heb je niet veel fantasie nodig om er golven in te herkennen.

Playmobil diorama water aqua rivier

Let There Be Light

In een creatieve bui leg ik een draad kerstverlichting in het geurzout. Alles licht op. Geur en licht? Ergens klinkt het logisch dat de feeën rivieren vol magisch water verbergen. Fantastisch, deze toeters en bellen nemen de aandacht van de minpunten van het geheel weg.

Ik gebruik hier LED-lampjes die op batterijen werken. Die geven geen warmte af, en ik heb geen externe energiestroom nodig. In Kruidvat kun je ze spotgoedkoop (3 halen – 1 betalen) aanschaffen.

Een foto tonen zou de verassing verknoeien.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.