Diorama,  Playmobil

Hoe maak ik een Playmobil Diorama – stap 5: The Mountain

Het concept zit stevig in mijn hoofd verankerd. Ik probeer niets neer te schrijven, hoewel ik daar later ongetwijfeld spijt ga van hebben. uit ondervinding weet ik dat creativiteit zich nooit uit als je het vraagt.

Met andere woorden, I make it up as I go along.

[su_quote cite=”W.B. Yeats, The Land of Heart’s Desire”]Faeries, come take me out of this dull world, For I would ride with you upon the wind, Run on the top of the dishevelled tide, And dance upon the mountains like a flame.[/su_quote]

Maar, ik ben niet te beroerd om hulp te vragen. Daarom zijn het bezoek van Dirk Detailleur van MAD Diorama’s en Stefaan Hugue immens belangrijk. Ook Nutty Playmalines kan ik online wat vragen stellen.

Je leert enorm veel bij als je goed luistert naar iemand die er iets meer ervaring mee heeft. Die kleine tips en hints moet je opnemen, want ze maken een hemelsbreed verschil. Door hen, en dankzij hen, ben ik mijn eerste poging tot een berg maken gestopt en volledig opnieuw begonnen.

Fase 1: Bergen verzetten

Alle resterende Isodur bevestig ik als 1 grote blok aan elkaar. Een opening onderaan dient als de ingang tot het elfenparadijs.

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

Fase 2: Cutting It

Eenmaal goed vast snijd ik lukraak in de Isodur. Op YouTube lijkt het alvast doenbaar. Het valt makkelijker mee dan verwacht, en werkt best ontspannend. Muziekje aan en hakken.

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

Fase 3: Paint It Black

Opnieuw op aanraden van de meesters schilder ik alles zwart. Dat geeft niet alleen diepte, maar toont je ook waar nog fouten zitten.

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

Fase 4: Silcon Valley

Doordat ik lagen Isodur op elkaar heb gemonteerd kun je heel duidelijk de lijnen zien. Deze zijn iets te strak om ze als groeven voor te stellen. Ik gebruik witte overschilderbare Acrylaat om de deze groeven wat te dichten.

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

Fase 5: Michelangelo

De voorkant van de rots schilder ik bruin. Online pik ik een verfmix. Ik gebruik de acrylverf uit de Action. Goedkoop en doet zijn dienst.

  • Regulier bruin vormt de basis.
  • Burnt Umber (niet te veel) maakt je bruin wat “vuiler”.
  • Als laatste voeg ik wat wit toe.
  • Alles verdun ik met een kleine hoeveelheid water.

Op foto’s komt de kleur niet zo goed tot zijn recht. Eenmaal droog volgt de drywash.

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

Fase 6: Pink Mountain

De bruine vuile look van de buitenkant staat in schril contrast met de feeërieke binnenkant van de berg. Daar past magenta perfect. Veel van de elfjes uit de playmoreeks gebruiken nu eenmaal die kleuren.

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

The Mountain playmobil making a adiorama

In de volgende stap deel ik mijn ideeën en uitwerking van wat uiteindelijk het feeënland wordt.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.